Mehmet Turgut...RUHUNDAKİ KADINI ANLATTIĞI "KOZA" SERGİSİ AÇILDI!‏

Mehmet Turgut...RUHUNDAKİ KADINI ANLATTIĞI "KOZA" SERGİSİ AÇILDI!‏

Mehmet Turgut’un, ruhundaki kadını bulmak için yeni bir yolculuğa çıktığı “KOZA’’ adlı sergisi 14 Nisan Perşembe akşamı Galeri İlayda’da açıldı!

“KOZA’’ isimli eski bir eserinden ilham alarak çektiği yeni fotoğraflardan oluşan aynı adlı sergisinin açılışında dostları; Özge Ulusoy, İrem Derici, Keremcem, Alper Kul, Ayşe Kucuroğlu, Alper Saldıran-Pınar Tuncagil, Gökçe, Nihan Buruk, Birol Namoğlu, Güvenç Dağüstün, Doğan Duru, Arzu Okay, Edasu Neidik, Evren Uysal, Sedef İybar Turgut’u yalnız bırakmadı.

Mehmet Turgut, “KOZA’’ sergisi ile yıllar sonra, ruhundaki kadını ifadelendirme arayışında yeni bir yolculuğa çıktı. Turgut, eski bir eserinden ilham alarak yarattığı ve aynı adı verdiği sergisi “KOZA’’yı; “Bir kadının bütün uzuvlarını çekmek istiyorum. Dirseğini, sırtını, kafasını, kollarını, göğüslerini… Parça parça çekmeye başladım. Niye çektiğimi bilmeden basıyordum deklanşöre. Sonra dedim ki, ‘Kafamdaki kadını yaratacağım’.  Sonunda bir koza çıktı karşıma. Tamamlayamadım kafamdaki kadını, insan formunu veremedim ya da zaten tam değildi kafamdaki kadın’’ sözleriyle anlatıyor.

Mehmet Turgut’un “KOZA’ adlı sergisi; 15 Mayıs 2016 tarihine kadar Galeri İlayda’da ziyaret edilebilir.

Ziyaret Saatleri:  Salı – Cumartesi / 11:00 – 19:00                      

 

Adres: Teşvikiye / Hüsrev Gerede Caddesi No:37

            İstanbul

            galleryilayda.com

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.