Mehmetçik Kut’ül-Amare... İLK GÖSTERİM VE TANITIM KÜLLİYE'DE!

Mehmetçik Kut’ül-Amare... İLK GÖSTERİM VE TANITIM KÜLLİYE'DE!

Hazırlık süreci iki yıldan fazla süren ve büyük bir merakla beklenen ‘Mehmetçik Kut’ül-Amare’ dizisinin tanıtımı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşti.

 

Geceye Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ ve Fikri Işık, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ve dizinin yapımcı, yönetmen ve başrol oyuncuları katıldı.

Tanıtım gecesine eşi Emine Erdoğan ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dizinin ilk bölümünün gösteriminin ardından eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile dizinin yapımcı ve oyuncularıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: Üzeri örtülmüş büyük zaferi TRT ekrana taşıyor

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tanıtımı gerçekleştirilen dizi öncesinde "Şanlı tarihimizin üzeri örtülmüş büyük zaferini TRT, Mehmetçik Kut'ül-Amare dizisi ile bugünlere taşıyor" dedi.

Bozdağ, "Türk tarihinin ve Türk milletinin büyük zaferi, ama maalesef üzeri örtülmüş başarı hikayesi.

1916'da yaşanan bu zafer 2016 yılına kadar neredeyse Türkiye'nin gündeminde yok, Türkiye'nin okullarında, üniversitelerinde, kitaplarında yok.

Üzeri örtülmüş böyle kahramanlık var mı yok mu kimse bilmiyor. TRT, şanlı tarihimizin üzeri örtülmüş büyük bir zaferini kahramanlık başarı hikayesini Mehmetçik Kut'ül-Amare dizisi ile bugünlere taşıyor.

Şanlı tarihi canlandırıyor ve şanlı tarihi bugün yaşanır hale getiriyor, yeni nesillere ve geleceğe aktarıyor. " dedi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren: “Kut-ül-Amare ile de izleyicilerimizi TRT'ye bağlayacağız”

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tanıtımı gerçekleştirilen Kut-ül-Amare dizisi öncesinde konuştu.

Diziyle ilgili, "Haftanın bir günü daha izleyicilerimizi TRT'ye bağlayacağımızı düşünüyorum." dedi. İbrahim Eren, "1916 bizim tarihimizde çok önemli ancak unutturulmuş bir zafer.

Bunu geçen sene zaferin yüzüncü yılında Türkiye olarak hatırlamaya başladık. Biz de 2017'nin son ayına yetiştiremedik ama 2018'in ilk ayına dizimizi yetiştirdik." dedi.

Eren konuşmasını şöyle sürdürdü: "Müthiş bir plato kuruldu, oyuncular hazırlandı, dönem kıyafetleri dikildi.

Ben çok başarılı bir prodüksiyon çıktığını düşünüyorum. Perşembe günü ekranlara gelecek dizimizle haftanın bir günü daha izleyicilerimizi TRT'ye bağlayacağımızı düşünüyorum."

En Büyük Prodüksiyon

Oyuncu kadrosu, dekorları, kostümleri ve dönemin mimari diline uygun inşa edilen mekanlarıyla göz kamaştıran izleyicinin büyük bir heyecanla beklediği ‘Mehmetçik Kut’ül-Amare’ dizisinde, vatanı için her türlü fedakârlığı göze alan Osmanlı Devleti’nin efsanevi komutanlarından Süleyman Askeri’nin komuta ettiği Osmancık Taburu ve dizinin ana karakterlerinden Mehmet’in silah arkadaşlarıyla birlikte, zorlu Irak coğrafyasında İngilizlere karşı verdikleri destansı mücadeleleri ve kahramanlıkları işleniyor.

Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ’ın yapım ve senaryosunu üstlendiği, yönetmenliğini ise Mustafa Şevki Doğan’ın yaptığı ‘Mehmetçik Kut’ül-Amare’ dizisinin çekimleri İstanbul Riva’da kurulan dev platoda gerçekleştiriliyor.

İddialı sahneleri ve başarılı oyuncuları ile kendisinden söz ettirecek dizinin kadrosunda; Kaan Taşaner, İsmail Ege Şaşmaz, İlker Aksum, Gamze Özçelik, Özgü Kaya, Yevlayiva Dedova, Semih Ertürk, Uğur Karabulut, İsmail Hakkı ve usta oyuncu Serdar Gökhan yer alıyor.

 

Oyunculara Altı Ay Askeri Eğitim

 

Başarılı oyuncu kadrosu ile dikkat çeken yapımda, 35 ana cast oyuncu ve 160 kişilik özel bir aksiyon ekibi yer alıyor. Projede bulunan oyuncu ve aksiyon ekibi, Türkiye'nin en iyi askerleri tarafından altı ay boyunca; at binme, göğüs göğüse çarpışma ve çöl şartlarında mücadele gibi 19. Yüzyıl’daki Osmanlı askerlerinin aldığı tüm eğitimlere tabi tutuldukları bir hazırlık sürecinden geçtiler.

 

Mehmetçik Kut'ül-Amare Dizisinin Oyuncuları

 

33 yaşında, gözü kara, vatanına ve milletine sonuna kadar bağlı biri olan Süleyman Askerî’yi dizide Kaan Taşaner canlandırıyor. Süleyman Askerî; verilen görevleri, eksiksiz ve sorgusuz sualsiz bir şekilde yerine getiren, ömrü savaşlarla geçmiş ve Enver Paşa’nın yakın silah arkadaşı olan Teşkilat-ı Mahsusa'nın başındaki isim olarak izleyicinin karşısına çıkıyor.

 

20 yaşında, Darülfünun talebesi, hırslı, kararlı ve vatanperver bir genç olan Mehmet’i İsmail Ege Şaşmaz canlandırırken Cox karakterini ise İlker Aksum canlandırıyor. 42 yaşında, çıkarları için her şeyi yapabilecek bir kişilikte, acımasız ve güvenilmez biri olan Cox, İngiliz İstihbaratı tarafından 5 yaşında yetimhaneden alınıp, sıkı bir eğitimden geçirilmiş bir karakter. Hüsrev karakterine ise Türk sineması ve Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Serdar Gökhan hayat veriyor.

 

63 yaşında, Plevne gazisi bir pehlivan olan Hüsrev ömrü savaşmakla geçmiş ve liyakat madalyası bulunan eski bir asker olarak izleyici ile buluşacak. 32 yaşında, Amerikalı bir gazeteci görünümündeki casus olan Elizabeth karakterini Gamze Özçelik canlandırıyor.20 yaşında, bir ceylan kadar zarif olsa da gerektiğinde çöl aslanı gibi güçlü olabilen Zeynep karakterini ise Özgü Kaya canlandırırken Said karakterini Semih Ertürk oynuyor. 33 yaşındaki külhanbeyi tarzında, Antalya yörüklerinden olan Mevlüt karakterini İsmail Hakkı canlandırırken, Trabzonlu, enerjisi oldukça yüksek olan ve fıkra anlatmayı seven, deli dolu biri olan Niyazi karakterini Uğur Karabulut canlandırıyor. İngiliz İstihbaratı’nın İstanbul’daki casuslarından biri olan ve görünen mesleği öğretmenlik olan Victoria karakterini de Eva Dedova oynuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.