Mete Dönmezer... USTA OYUNCUYU KAYBETTİK!..

Mete Dönmezer... USTA OYUNCUYU KAYBETTİK!..

Üvey Baba, Kaynanalar, Bizim Sokak, İkinci Bahar ve Mercan Kolye gibi yapımlardan tanıdığımız Mete Dönmezer 69 yaşında hayata veda etti...

Türk Sineması'nın bir usta ismi daha hayata veda etti. Uzun yıllar Yeşilçam'a hizmet veren ve Kaynanalar dizisindeki Şoför Dursun karakteriyle izleyicilerin tanıyıp sevdiği isim olan Mete Dönmezer dün 69 yaşında hayatını kaybetti.

Sanatçının vefatıyla ilgili olarak Zeliha Sunal, 'Bir süre önce felç geçiren ve son yıllarında huzurevinde olan tiyatro, sinema ve dublaj sanatçısı abimiz Mete Dönmezer'i kaybettik' yazdı.

METE DÖNMEZER KİMDİR?

Özellikle Üvey Baba'daki Komiser Ahmet karakteri ve Kaynanalar'daki şoför karakteri unutulmazlar arasındadır.

Değerli bir seslendirme sanatçısı da olan Dönmezer; 2008 yapımı "MOMMO:KIZ KARDEŞİM" filminde canlandırdığı Hasan Dede karakteriyle 2010 yılında KİEV Film Festivali'nde "EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU" ödülünü kazanmış; ama rahatsızlığı sebebiyle ödülü filmin yönetmeni Atalay Taşdiken almış ve şunları demişti;

“-Bu ödülü filmde felçli olmasına rağmen zorlu dede rolünde oynayan Mete Dönmezer onuruna alıyorum. Dönmezer’in halen rahatsızlığı devam ediyor. Bu ödül inşallah onun iyileşmesine olumlu bir katkı sağlar”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.