Mezarcı... GALAYA YOĞUN İLGİ!

Mezarcı... GALAYA YOĞUN İLGİ!

Yönetmen Talip Karamahmutoğlu’nun usta yazar Osman Şahin’in öyküsünden sinemaya uyarladığı 'Mezarcı' filminin galası TİM Show Center'da yapıldi.

Haber; Yusuf EMİN

Kamera; Selim ÖZTÜRK

Galaya film oyuncularının yanısıra Emre Altuğ ve Talip Karamahmutoğlunun sanat camiasından sevdiği isimler katıldı. Basının da yoğun ilgi gösterdiği galaya katılım yoğun oldu.

Filmim yönetmeni Talip Karamahmutoğlu magazinkolik.com mikrofonlarına "Filmden umutluyum, çok kaliteli bir öylü, çok kaliteli isimlerle çalıştık. Oyuncular beni yormadı son derece profesyonel isimlerle çalıştık keyifli geçti" şeklinde konuştu.

Filmin başrol oyuncularından Turan Özdemir ise "toplumsal mesaj veren, insanı baz alan, sevmeye ve sevilmeye vurgu yapan bir film oldu. Bazen güldürdü bazen düşündürdü. Biz çekerken keyif aldık sizlerin begenmesi bizler onure ediyor inşallah izleyenler de beğenir" dedi.

Film oyuncularından Mustafa uzumyılmaz " Çekimler eğlenceli oldu izlemesi de bir o kadar eğlenceli, güzel geçti. Umarım seyirciler memnun kalmıştır" şeklinde konuştu.

Film geceye katılan tüm konuklardan tam not aldı. Sıcak bir İstabul akşamımda Tim Show Center'ı dolduran kalabalık film gösteriminden sonra uzun bir süre oyuncularla fotoğraf çekilmek için salondan ayrılmadılar.

Antakya Film Festivali’nde 3 ödüle birden layık görülen film aynı zamanda festivalin de açılış filmi olarak perdeye yansımıştı. Mezarcı, yarışmada uzun metraj dalında 'En İyi Sanat', 'En İyi Yardımcı Oyuncu' ve 'Halk Jürisi En İyi Film Ödülü'nün sahibi olmuştu.

Müziklerini Erkan Oğur’un bestelediği, oyuncu kadrosunda Emre Altuğ, Nilay Erdönmez, Orhan Aydın, Mustafa Uzunyılmaz, Turan Özdemir, Sadık Gürbüz, Hikmet Karagöz ve Adem Yılmaz'ın yer aldığı film, 11 Ağustos'tan itibaren izleyicinin karşsına çıkacak. 

Filmin konusu:

Yeni bir hayat kurmak umuduyla işçi olarak gurbete gittiği Almanya'da mezarcılık konusunda ustalaşan Ejder, babasının ölümü üzerine memleketi Dalaman Şerefler Köyü'ne döner. Ejder'in köyündeki yerli ve yabancıların oluşturduğu milyon dolarlık yaşam alanları, Ejder'in mezarcılık konusunda ki birikimlerine yeni ufuklar açar.

Milyon dolarlık evlerde oturan bu insanları, öldükten sonra köy mezarlığına defnetmek fikrine karşı çıkan Ejder, ''Aslan yattığı yerden bellidir''  felsefesi ile yola çıkarak, ölecek her varlıklı insana ölümsüzlüğü simgeleyen zeytin ağaçları altında sonsuz bir yaşam vaat eder.

Kişiye özel mezar tasarımları ile cennete giden bu yolda müşterilerine eşlik eden Ejder ve şirketi ''Yatay mezarcılık, öldükten sonra bile yanınızda olacak...'' sloganı ile işler yolunda giderken, kasabaya sonradan yerleşen Bektaş'ın travmatik hikayesi ile yüzleşir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.