"Mezarcı"...TRAVMATİK FİLME ANTALYA'DA  GÖRKEMLİ GALA!..

"Mezarcı"...TRAVMATİK FİLME ANTALYA'DA GÖRKEMLİ GALA!..

Başrollerinde Emre Altuğ’un yer aldığı Mezarcı filminin galası Antalya’da yapıldı.

Yönetmen Talip Karamahmutoğlu’nun son filmi “Mezarcı”nın galası, önceki gün Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu’nda yapıldı. Aynı zamanda 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin “Rengahenk” seçkisinin finalistleri arasında olan film, dünya prömiyerini de festival kapsamında gerçekleştirmiş oldu.

17 Ekim saat 21:00’da yapılan galaya filmin yönetmeni Talip Karamahmutoğlu ile başrol oyuncuları Emre Altuğ, Nilay Erdönmez, Orhan Aydın, Sadık Gürbüz ve Hakan Eksen’in yanı sıra Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz da katılım gösterdi.

İzleyicilerden ve film eleştirmenlerinden tam not alan filmin galasına yerel ve ulusal basının da ilgisi yoğun olurken, ikinci gösterim ise bir sonraki gün Antalya Migros AVM’de yapıldı.

Usta yazar Osman Şahin’in öyküsünden sinemaya uyarlanan ve müziklerini Halk Müziği’nin usta ismi Erkan Oğur’un bestelediği filminin konusu ise şöyle:

Yeni bir hayat kurmak umuduyla işçi olarak gurbete gittiği Almanya'da mezarcılık konusunda ustalaşan Ejder, babasının ölümü üzerine memleketi Dalaman Şerefler Köyü'ne döner. Ejder'in köyündeki yerli ve yabancıların oluşturduğu milyon dolarlık yaşam alanları, Ejder'in mezarcılık konusununda ki birikimlerine yeni ufuklar açar.

Milyon dolarlık evlerde oturan bu insanları, öldükten sonra köy mezarlığına defnetmek fikrine karşı çıkan Ejder, ''Aslan yattığı yerden bellidir''  felsefesi ile yola çıkarak, ölecek her varlıklı insana ölümsüzlüğü simgeleyen zeytin ağaçları altında sonsuz bir yaşam vaat eder.

Kişiye özel mezar tasarımları ile cennete giden bu yolda müşterilerine eşlik eden Ejder ve şirketi ''Yatay mezarcılık, öldükten sonra bile yanınızda olacak...'' sloganı ile işler yolunda giderken, kasabaya sonradan yerleşen Bektaş'ın travmatik hikayesi ile yüzleşir.

“Rengahenk” hakkında:

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-23 Ekim tarihleri arasında bu yıl 53’ncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Antalya Film Festivali’nde bu yıl yarışma programlarıyla birlikte Türkiye sinemasının en yeni filmleri yarışma dışı seçkide bir araya geliyor. Bu seçkiler artık her yıl “Rengahenk” başlığı altında izleyiciyle buluşacak. Rengahenk; sinemamızın bütün renklerinden ve seslerinden oluşan armoniyi yansıtmayı amaçlarken yarışmalı bölümler kadar fazla sayıda izleyiciyi salonlara çekmesi hedefleniyor. Seçkiden bir film de halk oylamasıyla “Rengahenk İzleyici Ödülü”nün sahibi olacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.