Microsoft’a Göre Windows 10’da... NEDEN CHOROME KULLANMAMALIYIZ?..

Microsoft’a Göre Windows 10’da... NEDEN CHOROME KULLANMAMALIYIZ?..

İnternet tarayıcıları savaşında, kullanıcıların açık ara en çok tercih ettikleri tarayıcı olan Google Chrome, Micrososft’un baskısı altında eziliyor.

Microsoft, Windows 10 ile birlikte Edge adında yeni bir tarayıcıyı hayatımıza soktu.

Varisi olduğu Internet Explorer’a kıyasla daha kararlı olan yeni tarayıcı, Chrome kullananları yine cezbedemedi. Sonrasında Microsoft, ürettiği Surface dizüstü bilgisayarlarda Egde tarayıcısını daimi varsayılan olarak ayarladı.

Yani Microsoft, işletim sisteminin sahibi olarak Google’ı tarayıcı konusunda köşeye sıkıştırmaya kararlı. 

Bu hafta başında Microsoft, Egde’in Chrome ve Firefox gibi popüler rakiplerine karşı daha da pil dostu olduğuna dair bir yazı yayınladı.

Hatta bunun için Google’ın bir diğer hizmeti olan YouTube’da 30 saniyelik bir video da yayınladı.

 

 

Mozilla Firefox’tan %98, Google Chrome’dan %14’ daha az batarya tüketimi yaptığı söylenen Microsoft Edge, Windows 10’un son güncellemesiyle avantajlı bir hale getirilmiş olabilir. Batarya konusundaki iddiasının nedeni, elbette dizüstü bilgisayarlarda en çok kullanılan tarayıcı olma hedefinden ibaret. 

Microsoft’uın yürüttüğü abartılı ve agresif pazarlama kampanyasına rağmen Chrome, hala dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı konumunda yer alıyor.

NetMarketShare tarafından sunulan verilere göre Google’ın tarayıcısı, geçen ay masaüstü bilgisayarların % 61.69'u tarafından kullanılıyordu.

Firefox ise sadece %10.17 ile Chrome’un oldukça gerisinde kaldı. Ayrıca, Microsoft Edge’in pazardaki payı ise sadece %4.45 olarak belirlendi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.