"Mihriban'ın Şairi Abdurrahim Karakoç... ÖZEL BİR ETKİNLİKLE ANILIYOR!..

"Mihriban'ın Şairi Abdurrahim Karakoç... ÖZEL BİR ETKİNLİKLE ANILIYOR!..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, kültür sanat hayatımıza katkı sağlayan öncü şahsiyetleri özel etkinliklerle hatırlamaya ve günümüz gençliğine tanıtmaya devam ediyor.

 

Türk edebiyat tarihinin önemli şair ve söz yazarlarından Abdurrahim Karakoç, 22 Şubat Perşembe günü, Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek bir panelle anılacak. 

İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün katkılarıyla Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) ve Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan “Mihriban’ın Şairi Abdurrahim Karakoç” başlıklı panel, saat 13:00’te başlayacak.

Oturum başkanlığını İLESAM İstanbul Şube Başkanı Cafer Vayni’nin yapacağı panelde; Abdurrahim Karakoç’un oğlu Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enderhan Karakoç, şair ve yazar Özcan Ünlü, araştırmacı yazar Hayrullah Eraslan ve Ataköy Atatürk Ortaokulu Müdürü Acem Yıldırım birer konuşma yapacak.

Panelde Mihriban, Hâkim Bey, Ben Hep Seni Düşünürüm, Sılada Sılasız Kaldım ve Unutma gibi onlarca şiiriyle unutulmaz eserlere hayat veren Abdurrahim Karakoç’un şiir ve düşünce iklimi çeşitli yönleri ile ele alınacak.

Etkinlik kapsamında ayrıca, 13 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşen “133. Doğum Yılında Yahya Kemal Beyatlı” etkinliği kapsamında düzenlenen yazı, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın tarafından ödülleri takdim edilecek.

Program halka açık ve ücretsizdir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.