Mine Bıçakcı... BU KIZ "DELİ Mİ NE?"..

Mine Bıçakcı... BU KIZ "DELİ Mİ NE?"..

Genç kuşağın başarılı oyuncularından Mine Bıçakçı, “Deli mi ne?” adını verdiği tek kişilik oyunuyla 4 ocak Çarşamba akşamı BKM Mutfak Sahne’de tiyatro severlerle buluştu.

Haber; Mehmet KARADEMİR

2006 - 2009 yılları arasında, Çok Güzel Hareketler Bunlar projesinin temellerinin atılarak geliştirildiği BKM Mutfak Sahne, yeni bir anlayışla tekrar kapılarını açarak Mine Bıçakcı'nın kendi yazdığı ve oynadığı tek kişilik oyunu "Deli mi ne?" ile tiyatro severlere "merhaba" dedi.

Oyunculuk kariyerinden, aşklarına, aile ilişkilerinden arkadaşlıklarına kadar bilinmeyen yönlerini kah eğlenceli kah hüzünlü br şekilde tadına doyulmaz bir üslupla seyredenlerine aktaran dinamik oyuncu, salonu gülmekten kırıp geçirdiği gibi finalde de ağlatmasını çok iyi biliyor.

Tek kişilik oyunlar yada stand-up komediler için sadece espri yapılan gösteriler diye tanımlama tabusunu bu oyununda çok güzel bir şekilde yıkan Mine Bıçakcı, hem aile hem de toplumda yaşadığı olayları trajikomik bir şekilde aktararak seyirciyi hem güldürüp hem de düşündürürken sahnede adeta devleşiyor.

Barbie bebeklerle bezenmiş sıradışı kostümüyle göz kamaştıran Mine Bıçakcı sahnede kendisine gitarı ile eşlik eden Anıl Çağlar Tel ile müthiş bir uyum yakalarken kıvrak danslarıyla ve söylediği şarkılarla da ses renginin ne denli güzel olduğunu gözler önüne seriyor.

Sponsorluğunu Ali Muştu'nun yaptığı oyunda Mine Bıçakçı, devasa bütçelerle yapılmasa da bir oyunun içten, samimi, gerçekci ve yalın senaryosuyla da seyircilerle ne denli bütünleşebileceğini ne denli sevilebileceğini bu gösterisiyle bir kez daha tiyatro severlere ispatlamış oluyor.

Saksafonu ile oyuna büyük renk katan Zarife Doğan can arkadaşı Mine Bıçakcı'nın oyunu için kalema aldığı dizeleriyle bakın duygularını sosyal medya hesabında ne de güzel paylaşmış...

"Oyun semt değiştirdi. İçinde vapur/ martı ve mermi sesi varsa en fazla ne kadar uzaklaşmış olabilir ki?

Hala izlememiş olanlara bir kez daha "anlatır gibi" anlatıyorum;

Valla sahnede bir kız var. Konuşuyor, derdi varmış onu dillendiriyor hopluyor/ zıplıyor, 'başım döndü, bi dur evladım' diyemiyorsun:(

Pozitif, enerjik ve komik bir arkadaş. Seyirciler gülmekten ölüyor ve keşke bitmeseydi deniliyor. Şaka, şaka henüz ölünmüyor ama deniliyor!

Sonra ülke bu haldeyken, biz gülmeye mi gelelim diye bir ses duyuyorum! Haklısınız ne desem bilemiyorum...

Ve fakat "ruhsal özgürlük" mutlaka sanatın bir dalına dokunarak kanat çırpar'a inanıyorum.

Emek harcayana, emek harcanır diyorum...

Gelin, kuliste birbirimizi karşılıklı tebrik edelim..."

Oyununun sonunda sevenleri ve dostları ile bir başarı selfie'si çeken başarılı oyuncu Mine Bıçakcı, ülkemizin zor bir dönemden geçtiği bu günlerdeki süreçte, bir nebzede olsa insanları kaosdan uzaklaştırıp güldürebilmek, "sanatımızla dimdik ayaktayız" ı hissettirebilmek adına tüm tiyatro severleri oyununa beklediğini söylüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.