MONTENEGRO'DA İLK MÜZİK VE FİLM ŞİRKETİNİ TÜRKLER KURDU!..

MONTENEGRO'DA İLK MÜZİK VE FİLM ŞİRKETİNİ TÜRKLER KURDU!..

“Montenegro Records and Movie” şirketini kuran Zeki Aköz ve Ali Akelli, Montenegro’ daki ünlü ses sanatçıları, besteciler, aranjörler, oyuncular ve modeller ile çalışmalarına başladı..

Türk sanatçılarını ve bestecilerini Balkan’ lar da tanıtmak aynı zamanda Balkan sanatçılarını Türkiye’ de tanıtmak, ortak müzik prodüksiyonları ve konser organizasyonları yapmak, Türk televizyonları ile Balkan televizyonları arasında ortaklaşa dizi film çalışmaları yapmak ve ortaklaşa sinema filmi çekmek amacıyla  “Montenegro Records and Movie” şirketini kuran Zeki Aköz ve Ali Akelli, Montenegro’ daki ünlü ses sanatçıları, besteciler, aranjörler, oyuncular ve modeller ile çalışmalarına başladı..

İşbirliği yaptığı bazı sanatçılar;

Šako Polumenta; 20 yılı aşkın sürede, yılın en iyi şarkıcısı, en iyi şarkı, en iyi albüm ödüllerinin defalarca kez almış bir star. 

Elena Korobeinikova; Astana Kazakistan Konservatuarı'ndan mezun. Şarkıcı ve aranjör olarak Kazak Ulusal Operası Korosu Üyesi, Jazz ve Kazakh ethno uzmanı. Şimdi Podgorica'da yaşıyor.

Mila Nikić; Şarkıcı, 2013 yılında. RTCG ulusal TV'deki şarkı yarışmasını kazandı. Alanı r`n`b, soul ve pop. Geleceğin yıldızı.

Mirsad Serhatlić; Montenegro’ nun en iyi bestecilerinden. Yugoslavya, Sırbistan ve Karadağ'da birçok festivalde ödül alan, Tifa (Bosna - eski Bijelo grubu Goran Bregović şarkıcısı), Jadranka Barjaktarović, Halid Bešlić, Merima Njegomir ve diğerleriyle çalıştı.

Marko Đurović; Besteci, aranjör, söz yazarları, gitarist, resmi Montenegro’ nun  AB'ye katılan ilahiye - EuforME' nin bestecisi ve aranjörü, "pokreni se", Montenegro olimpik komitenin resmi marşı, "Budućnost" Montenegro şampiyon basketbol takımı resmi marşı, şirketler, bankalar, müzeler için birçok reklam müziği yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.