Motif Vakfı... HALK KÜLTÜRÜNE IŞIK TUTAN VAKIF 30 YAŞINDA!..

Motif Vakfı... HALK KÜLTÜRÜNE IŞIK TUTAN VAKIF 30 YAŞINDA!..

İBB Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, ulusal ve uluslararası platformlarda Türk halk kültürüne yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla takdir kazanan Motif Vakfı’nın 30. kuruluş yıldönümünü bir programla kutluyor.

Motif Vakfı ve İBB Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Motif Vakfı 30. kuruluş yıldönümü kutlama programı, 7 Nisan Cumartesi akşamı İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

Türk halk kültürünün önemli simalarının da iştirak edeceği program, saat 19.00’da başlayacak. 

Motif Vakfı 30. kuruluş yıldönümü kutlama programı İBB Merter ve Bando Takımı’nın vereceği konserle başlayacak. Mehter ve bando performansının ardından İBB Türk Halk Müziği Topluluğu sahne alacak.

Topluluk, 7 bölgeden seslendireceği türkülerle misafirleri Anadolu’da müzikal bir yolculuğa çıkaracak.

Program kapsamında son olarak Motif Halk Oyunları Ekibi sahne alacak. Ekip halay, karşılama, zeybek ve horon çeşitlemelerini, kalabalık dansçı kadrosuyla, izleyenlerin beğenisine sunacak. 

Motif Vakfı, Türk halk oyunlarını araştırmak, yaşatmak, sergilemek, tanıtmak ve oyunlarla ilgili eğitim vermek amacıyla 30 yıl önce kuruldu. 

Vakıf, düzenlediği organizasyonlarla, kültürüne sahip çıkmak isteyen yüzlerce gencin halk oyunları performanslarını binlerce izleyiciye sundu.

Motif Vakfı, imza attığı halk bilim sempozyumlarıyla da halk kültürünün araştırılması, yaşatılması ve geleceğe aktarılmasıyla ilgili tartışma platformları oluşturdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.