''MR. ERBİL'' GRUBU IRAKLI GENÇLERİN MODAYA BAKIŞINI DEĞİŞTİRİYOR!

''MR. ERBİL'' GRUBU IRAKLI GENÇLERİN MODAYA BAKIŞINI DEĞİŞTİRİYOR!

Instagram'da paylaştıkları fotoğraflarla Iraklı gençlerin imajını değiştiren 'Mr. Erbil' grubu giderek ünleniyor.

bayerbil.gif

Instagram'da paylaştıkları fotoğraflarla Iraklı gençlerin imajını değiştiren 'Mr. Erbil' grubu giderek ünleniyor.

bayerbil1.gif

Başlattıkları moda hareketiyle sosyal değişim yaratmayı amaçlayan Iraklı Kürt gençler, kendilerine 'hipster' denmesinden rahatsız.

bayerbil2.gif

Reuters'a konuşan 'Bay Erbil' adlı grubun üyeleri, hipsterların kendilerine hipster demeyeceğini belirtirken, grubun kurucularından Ahmed Nevzad, "Beyefendi demek yeterli. Hafif modern dokunuşları olan klasik beyefendi" dedi.

bayerbil5.gif

Grubun üyesi Ömer Nihad ise, daha önce Irak yerel medyasına bile haber olmayı beklemediklerini ancak şimdi birçok ünlü haber kanalı ve dergiye konu olduklarını anlattı.

bayerbil4.gif

Nihad, "Bu bizim için çok motive edici" dedi.

bayerbil6.gif

Instagram'da binlerce takipçisi olan grup kendilerine, Kürt bölgesel yönetiminin başkenti olan Erbil'de kurulmuş olmalarından yola çıkarak, "Bay Erbil" adını vermiş.

"Centilmen buluşmaları" adı altında bir araya gelen grubun paylaştığı fotoğraflar birçoklarına batıdaki "hipster" akımını hatırlatıyor. Dar kalıp takım elbise ve hipster akımının vazgeçilmezi olan özenle uzatılmış sakal "Irak'ın ilk centilmen moda kulübünün" 30 üyesinin de kimliğinin bir parçası.bayerbil7.gif

"Centilmen buluşmaları" adı altında bir araya gelen grubun paylaştığı fotoğraflar birçoklarına batıdaki "hipster" akımını hatırlatıyor. Dar kalıp takım elbise ve hipster akımının vazgeçilmezi olan özenle uzatılmış sakal "Irak'ın ilk centilmen moda kulübünün" 30 üyesinin de kimliğinin bir parçası.

bayerbil8.gif

Her ne kadar bu akım batı kökenli olsa da "Bay Erbil" grubu, modernite ile bölge kültürünü birleştirdiklerini söylüyor. Tarzlarını oluştururken, bölge kültüründe "Efendi" olarak anılan ve şehirde en iyi kıyafetleri ile gezen "toprak sahibi" sınıfından da esinlendiklerini söylüyorlar.

bayerbil9.gif

Kaynak:sondakika.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.