Müfit Can Saçıntı... 'EVİM YOK, ARABAM YOK!'

Müfit Can Saçıntı... 'EVİM YOK, ARABAM YOK!'

Mandıra Filozofu filmleri ile ün yapan ve son olarak “Yaşamak Güzel Şey” filmiyle gündeme gelen senarist, yönetmen ve oyuncu Müfit Can Saçıntı, İnternet kanal netd.com da yayınlanan fenomen Talkshow programı ‘Kahve Sohbetleri’ ne konuk oldu.

Sevilen oyuncu, kendine has sunumu ve yaptığı oyunlarla yerli ‘Jimmy Fallon’ diye adlandırılan ‘Tanser Yılmaztürk’ün sunduğu ‘Mertkan Arat’ın yönettiği programa çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Nasrettin Hocanın hayatını film yapmak istediğini söyleyen Saçıntı, en son filmimden dolayı borçlandım. Filmden beklediğimiz parayı kazanamadım maalesef.

Kazansaydım  Nasrettin Hoca gibi projeye harcamayı düşünüyordum, dedi.

Sözlerine; Koskoca filmi çektim. Son olarak afiş bastırmaya paramız kalmadı. Onun için banka kredisi çekmek zorunda kaldım.’ diye devam eden sanatçı, yeni çekeceği filmi için yapımcı aradığını söyledi.

Sektörün durumunu değerlendiren Saçıntı; Bu camiaya uzaktan bakan bazı gençler sadece para ve şöhret için oyuncu olmak istiyorlar, onları buradan uyarayım, bu işlerde sanıldığı kadar para yok.

Patronlara var ama çalışanlara yok. Hiçbir işte para ve şöhret amaç olmamalı, dedi.

Uzun yıllardır çalışmasına rağmen bir evi ve arabası olmadığını söyleyen sanatçı bunun sebebini de yıllar önce yaşadığı bir olayla şöyle açıkladı;

Bir yapımcı ile görüşmeye gittim. Başka bir proje için çağırmışken birden yürümekte olan bir proje için konuşmaya başladı.

O proje yayında zaten, bizim bir arkadaşımız yazıyor, dedim. Evet, hatta şuan aşağı katta  yazıyor, onu değiştirmeyi düşünüyorum, dedi.

Devam eden bir işi senaristin  elinden almak bana doğru gelmediği için kabul etmedim. Yapımcı böyle adamlar kaldı mı ya, dedi. Sonra Müfit hocam senin ne evin ne araban olmaz sen böyle düşünürsen, dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.