Mustafa Sandal... 'RESET' KLİBİNE RTÜK İNCELEMESİ!

Mustafa Sandal... 'RESET' KLİBİNE RTÜK İNCELEMESİ!

Sağlık Bakanlığı'nca, sanatçı Mustafa Sandal'ın seslendirdiği 'Reset' isimli şarkının klibinde yer alan hemşire sahnesinin 'uygun olmadığı' gerekçesiyle RTÜK'e inceleme talebinde bulunulduğu öğrenildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre ise; sosyal medyada yayımlanan söz konusu klipte gösterilen hemşire figürünün 'tartışmalara' yol açabilecek nitelikte olduğu belirtiliyor.

Klipteki ilgili sahneler için inceleme başlatılmasına ilişkin talebin, Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) iletildiği bildirilen söz konusu açıklamada, şu ifadelerin olduğu öğrenildi;

"RTÜK'e gönderilen resmi yazıda, klipteki görüntülerde yer alan hemşire temsilinin kıyafet, hal ve davranışları mesleğin saygınlığını ve itibarını zedeleyici nitelikte olup, toplumda sağlık çalışanlarına karşı yanlış bir kanı oluşmasına sebebiyet verebileceğine dikkat çekildi.

Bakanlık tarafından yapılan inceleme talebi metninde, klipte sağlık çalışanlarına yönelik olumsuz içerikler hakkında insan onurunun, genel ahlakın, çocukların ve gençlerin ruh sağlığının korunması amacıyla Sağlık Bakanlığı'nın aktif bir çalışma tarzı yürüteceği de ifade edildi."

 

Kaynak:mynet.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.