Muzaffer Sarısözen... TÜRKÜLERİN ÜSTADI, ÖZEL BİR KONSERLE ANILIYOR !..

Muzaffer Sarısözen... TÜRKÜLERİN ÜSTADI, ÖZEL BİR KONSERLE ANILIYOR !..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Türk Halk Müziği’nin kıymetli seslerinden Muzaffer Sarısözen’i özel bir konserle anıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı, Türk Müziği’ne emek veren sanatçılarımızı hatırlamaya devam ediyor. Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Türk Halk Müziği’nin kıymetli seslerinden Muzaffer Sarısözen’i Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TRT sanatçılarının katılımıyla gerçekleştirilecek özel bir konserle anacak. 

“Muzaffer Sarısözen’i Anma Gecesi” başlığıyla düzenlenecek olan program, 27 Nisan Pazartesi günü 20.00’de İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR) başlayacak. Şefler Mehmet Erenler ve Uğur Kaya yönetiminde gerçekleşecek konserde, Anadolu’nun dört bir tarafındaki ezgileri birer birer derleyerek nota sayfalarına döken Sarısözen’in eserlerinden seçkiler sunulacak.

Ömrünü Anadolu’nun kültürüne ve müziğine adayan Muzaffer Sarısözen’in derlediği türküleri konserde; Nursaç Doğanışık, Aysun Gültekin, Muzaffer Ertürk, Mükerrem Kemertaş ve Yücel Paşmakçı’nın da içerisinde bulunduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TRT sanatçıları seslendirecek.

Anma Gecesi’nde ayrıca Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği’nin gösteri ekibi de performanslarını sergileyecekler.

Program, Halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Türkülere adanmış bir ömür: Muzaffer SarısözenT

Muzaffer Sarısözen, 1899 yılında Sivas ilinin Cami-i Kebir mahallesinde doğdu. Sarısözen, 1930 yılının Eylül ayında Milli Eğitim Müdürü olan Ahmet Kutsi Tecer ile tanıştı. Tecer, Sarısözen ile tanıştıktan sonra 1930'da "Halk Şairlerini Koruma Derneği"ni kurdu ve Sarısözen genel katip oldu. Sarısözen, 1953 yılında İzmir'de, 1954 yılında İstanbul radyolarında "Yurttan Sesler" topluluklarını kurarak, halk türküleri ve oyunlarının yurt çapında sevilmesi ve tanıtılmasında büyük rol oynadı. Sanatçı, oluşturulan derleme grubunda bulunarak konservatuarın folklor arşivindeki on bin türkünün derlenmesinde ve fişlerin doldurulmasında büyük rol oynadı. Muzaffer Sarısözen, toplu bağlama çalma geleneğinin uygulayıcısı oldu. Ömrünü türkülere adayan Sarısözen, 4 Ocak 1963 yılında vefat etti.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.