Nazlı Tamer...'HAYALİMDEKİ TASARIMLARI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜREBİLDİM'

Nazlı Tamer...'HAYALİMDEKİ TASARIMLARI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜREBİLDİM'

Halen dünyaca ünlü büyük bir giyim markasında görev yapan yeni mezunlardan Nazlı Tamer, sektördeki hedeflerini ve hayallerini İstanbul Moda Akademisi'nde aldığı eğitimle birer birer gerçekleştirmeye başladı.

Mercedes Benz Fashion Week Istanbul terör olayları yüzünden iptal edililen İstanbul Moda Akademisi ‘Moda Tasarımı Programı’ mezunları ile ‘Moda Tasarımı ve Yönetimi Lisansüstü Diploma Programı’ mezunları, New Gen karma defilesi gerçekleştirildi.

Mezuniyet koleksiyonları, 27 Kasım Cuma günü 19.00’da Karaköy Antrepo 1’de modaseverlerle buluştu.

Halen dünyaca ünlü büyük bir giyim markasında görev yapan  yeni mezunlardan ümit vaad eden tasarımcı Nazlı Tamer'e sektördeki hedeflerini sorduk.

 'Hayalimdeki fikirleri somutlaştırmayı, hem teknik hem de artistik olarak izlemem gereken yolları İMA sayesinde öğrendim. Artık hayalimdeki tasarımları çizime ve gerçeğe dönüştürebiliyorum' diyen Nazlı Tamer, sözlerine şöyle devam etti:

'Defile için koleksiyon hazırlamaya başladığımızda bir önceki sene mezunlarının tecrübelerini dinleyip heyecanlarını paylaşarak izledikleri yolu örnek aldım. Ancak koleksiyon açısından tasarımlarımı tamamen bağımsız ürettim. Tüm süreç çok eğlenceli bir o kadar da zordu.

 En çok Jil Sander, Kym Ellery, Celine, Alexander Wang, Josh Goot, Givenchy, The Row’u takip ediyorum. Yerli olarak da Hakan Yıldırım, Mehtap Elaidi, Nihan Peker ve Zeynep Tosun’u beğeniyorum'.

İŞTE NAZLI TAMER'İN 'DYSTOPİA' İSİMLİ KOLEKSİYONU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.