Nejat Uygur... 88. DOĞUM GÜNÜ'NDA 'MARKOPAŞA' İLE ANILDI!

Nejat Uygur... 88. DOĞUM GÜNÜ'NDA 'MARKOPAŞA' İLE ANILDI!

Türk Tiyatrosu’nun büyük ustası Nejat Uygur, doğumunun 88. yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün katkılarıyla Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından hazırlanan “Markopaşa” müzikali ile anıldı.

 

ı.

 

Tiyatro ve sinema oyuncusu Nejat Uygur, doğumunun 88. yılında İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün katkılarıyla Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından hazırlanan “Markopaşa” müzikali ile anıldı.

Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından günümüze yeniden uyarlanan “Markopaşa” müzikali, 9 Ağustos Pazar günü Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelendi. Müzikalde; Nejat Uygur’un oğulları Süheyl ve Behzat Uygur ile eşi Nejla Uygur’un yanı sıra Şahnaz Çakıralp, Uğur Babürhan, Leyla Yüngül, Önder Keskin, Burcu Afşin ve Ömer Yılmaz rol aldı.

25 yıl önce büyük usta Nejat Uygur’un oynadığı ve Geleneksel Türk Tiyatrosu’nda önemli bir yer teşkil eden “Markopaşa” müzikalini tiyatro severler büyük bir ilgi ve keyifle takip ettiler. Müzikal, 15 farklı şarkıyla ve danslarla zenginleştirilerek tuluat ve modern tiyatronun harmanlandığı bir operet tadında izleyiciye sunuldu.  Müzikalin sonunda Nejat Uygur’un bir oyunun sonundaki konuşması dev ekrandan verildi ve izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Oyunun sonunda yaptığı konuşmada Behzat Uygur, bazı kurum kuruluşlara, sanatçı dostlarına ve gazetecilere teşekkürlerini sundu.

Süheyl Uygur da Nejat Uygur’un kendisinden gülerek bahsedilmesini vasiyet ettiğini dile getirerek babası ilgili komik bir hatırayı izleyicilerle paylaştı.

Behzat Uygur, Nejat Uygur’un her oyunun sonunda söylediği “büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alnından öpüyorum” sözlerini söyleyerek izleyenlere veda etti.

 Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu, ‘Marko Paşa’ Oyununu rahmetli babaları Nejat Uygur’un anısına doğum gününde yeni bir yorumla Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneledi. Oyun, 1991 yılında sahnede 42’nci yılını kutlayan Nejat Uygur’un barkovizyon görüntüleri ve “Dümbüllü ödülünü aldım. En büyük ödülüm alkış oldu” teşekkür sözleriyle perdeyi kapattı. Uygur’un eşi Nejla Uygur gecenin sonunda gözyaşlarına hakim olamadı.

Nejat Uygur’un anısına oynanan “Markopaşa” müzikali sanat dünyasından birçok ismi buluşturdu. Emel Sayın, Nilgün Belgün, Arif Erkin, Hamdi Alkan ve Cem Davran gibi sanatçılar da oyunu takip ettiler. 

İŞTE MÜZİKHALDEN FOTOĞRAFLAR;

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.