Nejat Uygur... OĞULLARI BEHZAT VE SÜHEYL UYGUR’DAN BABAYA VEFA!

Nejat Uygur... OĞULLARI BEHZAT VE SÜHEYL UYGUR’DAN BABAYA VEFA!

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yine aynı tarihlere denk gelen Bilecik Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında Usta Tiyatrocu Nejat Uygur ölüm yıldönümü olan 18 Kasım Günü oğullarının da katlımı ile sahnede büyük bir tören ile anıldı.

FESTİVAL’DEN USTAYA VEFA…

Bu yıl 11.si düzenlenen ve uluslararası platforma taşınan Bilecik Uluslararası Tiyatro Festivali, ölümünün 3.yılında oğulları Behzat ve Süheyl Uygur’un da katılımı ile yine usta tiyatrocu Nejat Uygur’u unutmadı.

Sahnede gerçekleşen söyleşiye Bilecik halkının yoğun ilgisi ve katılımı oldu. Gösteriden sonra usta tiyatrocunun ruhuna helva dağıtıldı, dualar edildi.

HEM HÜZÜNLÜ HEM KOMİK ANILAR

Söyleşide Süheyl-Behzat Uygur kardeşler çocukluk ve gençlik anıları ile babalarını yad ederken ortaya hem komik hem de hüzünlü bir tablo çıktı.

Bilecik şehrinin kendileri ve babaları Nejat Uygur için de özel bir yeri olduğunu belirten Uygur kardeşler Usta Tiyatrocu Nejat Uygur’un kendisinin hep gülerek hatırlanmak istediğini söyleyerek sahnedeki hüzünlü havayı yumuşattılar.

Nejat Uygur’un gerçek aşkının her zaman tiyatro olduğunu dile getiren Uygur Kardeşler bir dönem babalarının beyaz perde de rol aldığını ama Tiyatro sevdasının ağır basması sebebiyle çok az sayıda filmde rol aldığını ve bu filmlerden kazandığı parayı bile kendi tiyatrosuna yatırdığını söylediler.

Tiyatro’nun içten gelen bir aşk ve şevk ile yapıldığını söyleyen Behzat Uygur ‘’Hiçbir koşulda perde kapanmaz bize gerçek nefesi aldıran Tiyatrodur.Mademki bu işi yapıyorsunuz asla pes etmeyeceksiniz derdi babamız ve bize hep bunu aşılardı.’’

SAHNEDEN TARKAN’A GÖNDERME YAPTILAR

Yaklaşık 2 saat boyunca süren söyleşi de Uygur kardeşler gece boyu yaptıkları espirilerle salonu kırdı geçirdi.Pop müzik yapanların son zamanlarda ürettiği şarkılarla ilgili de konuşan ikili Tarkan’ın son şarkısı ‘Cuppa’ ve Ajdar’ın ‘Nane’şarkısının benzerliği hakkında yaptıkları espiriyle salonu kahkaya boğdu.

15 gün süre ile devam edecek olan 11. Bilecik Uluslararası Tiyatro Festivalinde kalan oyunlar ve tarihleri şöyle;

19 Kasım ‘’2 Sİ 1 ARADA’’

20 Kasım ‘’NE SENİNLE NE SENSİZ’’

21 Kasım ‘’KÖŞK-Ü MUAMMA’’

21-22-23 Kasım ‘’YALNIZ AĞAÇ’’ – Çocuk Oyunu 

25 Kasım ‘’BİZİM EVDE ŞENLİK VAR’’

26 Kasım ‘’SERSEM KOCANIN KURNAZ KIZI’’

27 Kasım ‘’PİJAMALI ADAMLAR’’

29 Kasım ‘’FRANKESTEİN’’

30 Kasım ‘’SEVGİLİ KARIM’’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.