Nejat Uygur....  ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE "BİLECİK TİYATRO FESTİVALİ"NDE ANILDI‏!

Nejat Uygur.... ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE "BİLECİK TİYATRO FESTİVALİ"NDE ANILDI‏!

Bu yıl 10.su düzenlenen Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali Ünlü ‘’ Marko Paşa ‘’ oyunu ile start aldı.

18 Kasım usta oyuncu Nejat Uygur’un ölüm yıl dönümü olması sebebi ile Bilecik’te gerçekleşen tiyatro festivalinde aynı gün sergilenen Marko Paşa sorası Uygur ailesi  duygulu anlar yaşadı.  25 yıl sonra tiyatroya geri dönerek oğulları ile aynı sahneyi paylaşan Nejat Uygur’un eşi Nejla Uygur oyun sonrası göz yaşlarına hakim olamadı.

markopasa_bilecik.jpg

Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen gecede oyun sonrası seyirciler taktıkları Nejat Uygur maskeleri ile hem usta oyuncuyu andılar hem de Uygur ailesine büyük bir sürpriz yapmış oldular. Kristal Çınar Onur Plaketini, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın elinden alan Nejla Uygur uzun süre göz yaşlarına boğuldu.

Bu gece anısına sahnede küçük bir konuşma yapan Behzat Uygur Festivalin ilk gününde babasının ölüm yıl dönümünde onun ile meşhur olan Marko Paşa’yı sahneye koymaktan ve 25 yıl sonra annesi ile aynı sahnede olmaktan duyduğu gururu dile getirdi.  

Oyunun sonunda ayrıca Bilecik Belediyesi tarafından Nejat Uygur’un ruhuna 300 kilo helva dağıtıldı.

11. YILDA FESTİVAL DÜNYAYA AÇILIYOR

Önümüzdeki yıl Uluslararası platforma taşınması için çalışmalarını tamamlayan  Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali İstanbul’da düzenlediği ‘’Kristal Çınar Onur Ödülleri’’ ile festivalin startını vermişti. Bilecik Belediyesi Başkanı Selim Yağcı’nın çabaları ve Kültür Bakanlığının desteği ile 10 yıldır ulusal boyutta devam eden festivalin önümüzdeki yıl Uluslararası boyuta taşınacağı bilgisi verildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.