Nejat Uygur... USTA OYUNCU, 88. DOĞUM YILINDA "MARKO PAŞA" İLE ANILACAK

Nejat Uygur... USTA OYUNCU, 88. DOĞUM YILINDA "MARKO PAŞA" İLE ANILACAK

Türk Tiyatrosu’nun komedi alanındaki en büyük ustalarından Nejat Uygur, doğumunun 88. yılında Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından hazırlanan “Marko Paşa" oyunu ile anılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, kültür sanat hayatımıza katkılar sunan sanatçılarımızı hatırlamaya devam ediyor. İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün katkılarıyla Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu, tiyatro ve sinema oyuncusu Nejat Uygur’u doğumunun 88. yılında kendisinin de uzun yıllarca başarıyla oynadığı “Markopaşa” oyunu ile anacak. 

Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından günümüze yeniden uyarlanan “Markopaşa” müzikali, 9 Ağustos Pazar günü Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda 21.00’de sahnelenecek. Müzikalde; Nejat Uygur’un oğulları Süheyl ve Behzat Uygur ile eşi Nejla Uygur’un yanı sıra Şahnaz Çakıralp, Uğur Babürhan, Leyla Yüngül, Önder Keskin, Burcu Afşin ve Ömer Yılmaz rol alacak. Geleneksel Türk Tiyatrosu’nda önemli bir yer teşkil eden müzikal, Nejat Uygur ve tiyatro severleri bir araya getirecek. 

Franz Von Schönthan ve Gustav Kadelburg’un kaleme aldığı oyun, Nejat Uygur tarafından Türkçe’ye ve Geleneksel Türk Tiyatrosu’na uyarlandı. 25 yıl önce büyük usta Nejat Uygur’un oynadığı “Markopaşa” oyunu bugün eşiz bir müzikal olarak yeniden sahnelenecek. Oyun, 15 farklı şarkıyla ve danslarla zenginleştirilerek tuluat ve modern tiyatronun harmanlandığı bir operet tadında izleyiciye sunulacak. Seyirciler, “Markopaşa” müzikalinin biletlerini Biletix’ten temin edebilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.