Nihat Doğan... 8 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR!..

Nihat Doğan... 8 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR!..

"Söylemezsem Olmaz" programında "Kurtlar Vadisi" ekibine "darbeyi önceden biliyorlardı" diyen Nihat Doğan ve Ömür Varol'un 8 yıla kadar hapsi istendi.

Beyaz TV'de yayınlanan "Söylemezsem Olmaz" programında " Kurtlar Vadisi Darbe" için iftira ve hakaret suçu yaptıkları gerekçesiyle sivri çıkışıklarıyla bilinen  Nihat Doğan ve  Ömür Varol'un 8 yıla kadar hapsi istendi.

NİHAT DOĞAN, "KURTLAR VADİSİ EKİBİ DARBEYİ ÖNCEDEN BİLİYORDU" DEDİ

Beyaz TV'de yayınlanan "Söylemezsem Olmaz" adlı programda " Kurtlar Vadisi Darbe" hakkında yapılan yorumlarda iftira ve hakaret suçunu işledikleri iddiasıyla programın sunucuları  Nihat Doğan ve  Ömür Varol'un da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında "iftira"ve "hakaret" suçlarından 8 yıl 4'er aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

DOĞAN'IN İFTİRA VE HAKARETTEN 8 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

 

Anadolu  Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, müştekiler  Necati Şaşmaz ve  Mehmet Canpolat'ın uzun yıllar boyunca televizyonda gösterimi yapılan  Kurtlar Vadisi Pusu adli dizinin yapımcısı olan  Pana Film ünvanlı şirketin ortağı oldukları belirtildi. Müştekilerin,  Beyaz TV adlı televizyon kanalında yayınlanan "Söylemezsem Olmaz" adlı programda yapımcılığını üstlendikleri dizinin yaklaşık 4 yıl önce çekilip yayınlanan 159. bölümündeki bazı sahnelerin uydurma görüntülerle bağdaştırılıp  Türkiye Cumhuriyeti Devleti  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'a karşı suç teşkil eden eylemler yapılacağına dair tehdit şeklinde yorumlandığı, yine ileride kullanmak üzere 2016 yılı Mayıs ayında patent başvurusunu yaptıkları " Kurtlar Vadisi Darbe" isminden, FETÖ adlı terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminden önceden haberdar oldukları sonucunu çıkaran yorumlar yaparak kendilerine hakaret edildiğini ve iftira atıldığını belirttikleri ifade edildi.

İFTİRA NEDENİYLE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İddianamede, Şaşmaz ve Canpolat'ın şikayetinde söz konusu programda konuşan kişilerin bizzat isimlerini kullanarak kişilik haklarına saldırdıklarını, kendilerinin dizinin birçok bölümünde FETÖ adlı örgütün eylemlerini halka anlattıklarını, iddiaların asılsız olduğunu, sorumlu tüm kişilerden şikayetçi olduklarını söylemeleri üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.