Nilgün Belgün...PARİS'DE GÖNÜLLERİ FETHETTİ!..

Nilgün Belgün...PARİS'DE GÖNÜLLERİ FETHETTİ!..

1 Mayıs Pazar günü ParisThéâtre du Gymnase Marie Bell’de sahne alan Nilgün Belgün oyunu ile Paris'de adeta gönülleri fethetti.

Oyunun sonunda defalarca alkışlanarak sahneye çıkan sanatçı, oyunun kahramanı Marie Bell’in hikayesini anlattığında salonda kahkaha fırınası esti.

Seyircileriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektiren ve otuza yakın sayıda ‘Hayat Sen Benimsin’  adlı kitabını hayranları için imzalayan sanatçıyı, tıklım tıklım dolu olan tiyatro salonuna bilet bulamamış olan izleyicileri oyun bitimine kadar kapıda bekleyip kendisine olan hayranlıklarını dile getirdiler.

Büyükelçi Hakkı Akil, Unesco Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ve eşi İnci Botsalı’nın yanı sıra Fransa’ da yaşayan duayen oyuncu Coşkun Tunç, organizatör Erkan Özerman gibi seçkin konukların hazır bulunduğu oyun, Fransa basınının da bir hayli ilgisini çekti.

Anadolu Kültür Merkezi Başkanı Dr. Demir Önger, Murat Baba, Fransa’ da yaşayan ünlü ressam Onay Akbaş ve eşi, Kerem Topuz, eşi ve çocukları da oyunu izlemeye gelenler arasındaydı.

Fransa'da yaşayan Rum ve Ermeni kökenli vatandaşlarımızın yoğun bir ilgi gösterdiği oyun için vatandaşlarımız “Türkçe’ ye ve Türk oyunlarına hasret kalmıştık. Nilgün Belgün ile hasret giderdik” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. 

Nilgün Belgün, oyundan sonra yaptığı konuşmada Erkan Özerman’ın sağlık sorunlarına rağmen bu geceyi büyük emeklerle hazırladığını, hasta haliyle olağanüstü bir emek ve güç sarfettiğini söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti..

Erkan, bu mesleğe olan sevgisi ve gönül bağını ancak bu kadar güzel bir organizasyonla ifade edebilirdi. Ben de hayatımın en mutlu gecelerinden birini yaşıyorum.

Bizi yanyana getiren ve bu gecenin mimarı olan Erkan Bey’e sizlerin de huzurunda teşekkür ediyorum. Kendisi mesleğimizin Noel Babasıdır.

Bizim hayallerimizi o gerçekleştirir. Bunu Slyvie Vartan söylemişti. Ben de tekrar ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.