NTV Spor- GS klubü... ET TIRNAKTAN AYRILDI!

NTV Spor- GS klubü... ET TIRNAKTAN AYRILDI!

Galatasaray Kulübü, NTV ve NTV Spor çalışanlarının akreditasyonlarının durdurulduğunu açıklamıştı. NTV'den karşı hamle geldi.

 

Spor Toto Süper Lig takımlarından Galatasaray, NTV Spor’da yayınlanan ‘Kırmızı Çizgi’ programında yapılan yorumlar nedeniyle NTV  ve NTV Spor’un temsilcilerinin sarı kırmızılı kulübe ait ait davetlere ve basın toplantılarına akreditasyonlarının durdurulduğunu açıkladı.

Yayınlanan programda Habertürk yazarı Serdar Ali Çelikler, Maicon ve Muslera’nın, teknik direktör Igor Tudor döneminde bilerek kötü performans sergilediklerini ima eden ifadeler kullanmıştı.

İşte sarı kırmızılı kulüpten yapılan o açıklama;

“NTV Spor televizyon kanalında 24 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlanan Kırmızı Çizgi programında futbol takımı oyuncularımızın onur ve şereflerine yönelik iddialarda bulunulmuştur.

Canlı yayında böylesine çirkin iddiaların büyük rahatlıkla dile getirilmesine izin veren yayıncılık anlayışı nedeniyle NTV ve NTV Spor yönetimleri, söz konusu program ve yorumcular hakkında bir yaptırım uygulayana ve kurumsal düzeyde camiamızdan ve oyuncularımızdan özür dileyene kadar, bu yayın kuruluşları temsilcilerinin Galatasaray'a ait basın toplantısı, organizasyon ve davetlere akreditasyonu durdurulmuştur.

Konuyla ilgili kişilere dair Kulübümüz ve oyuncularımız adına ayrı ayrı hukuki süreç başlatılmıştır.

Kulübümüze ve Kulübümüzü temsil eden bireylere yönelik bu ve benzeri saldırılara tepkimiz bundan sonra da sürecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla,

Galatasaray Spor Kulübü”

Bu gelişme üzerine ise NTV'den şu açıklama yapıldı.

Galatasaray Spor Kulübü tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, NTV Spor logosuyla yapılan yayındaki bir programla ilgili olarak NTV haber kanalından kurumsal düzeyde özür beklendiği ifade edilmiştir.

Aynı açıklamada ayrıca, NTV haber kanalı temsilcilerinin Galatatasaray Spor Kulübü’nün faaliyetleri ile ilgili akreditasyonlarının durdurulduğu belirtilmektedir.

Söz konusu programın NTV haber kanalıyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. NTV haber kanalında böyle bir program yayınlanmamıştır. Hal böyleyken özür talebinde bulunulması ve akreditasyon iptali konusundaki kararın hangi gerekçeyle alındığı tarafımızca anlaşılamamıştır.

Galatasaray Spor Kulübü’nün değerli yöneticilerinin bu kararı yeniden gözden geçireceğine inanıyoruz. Galatasaray Spor Kulübü gibi büyük ve köklü bir camia ile “NTV” gibi yayın ilkelerine sıkı sıkıya bağlı bir haber kanalının ilişkilerinin sağlıklı bir zeminde hep devam edeceği konusunda hiçbir şüphe olmaması gerekir.

Saygılarımızla,

NTV Radyo ve Televizyon Yayıncılığı A.Ş.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.