OKULLARDA KİŞİSEL GELİŞİM “OUT” RUHSAL GELİŞİM “İN” !..

OKULLARDA KİŞİSEL GELİŞİM “OUT” RUHSAL GELİŞİM “İN” !..

Hz. Mevlana’nın öykülerinden esinlenerek hazırlanan ve Türkiye’de bir ilk olan çok özel sahne performansı özellikle ilköğretim okullarında perde açtı.

“Hayat, dört mevsimdir. Ve bütün çiçekler aşkla aşka açar... Ve her şey canlıdır zamanın bahçesinde… İyiliğin toprağında güzellik yetişir. Güzellikten, mevsim mevsim umut çiçekleri açar … Ve umut, dostun yoluna giden kapıyı aralar… O kapının ardında doğan güneş, bir dua gibi şükür bardağına dolar… Damla damla şifadır her yudumu…”


ÇOCUKLAR MÜZİK, ŞİİR VE ÖYKÜLERE DOKUNDULAR.

Ünlü mütfekkir ve mutasavvıf Hz. Mevlana’nın öykülerinden esinlenerek hazırlanan ve Türkiye’de bir ilk olan çok özel sahne performansı özellikle ilköğretim okullarında perde açtı. Çocukları dostluğa, kardeşliğe, iyiliğe, güzelliğe, doğruya, tüketim bilincinin gelişmesine ve en önemlisi de ruhsal olgunluğa davet eden şiirsel-drama sahne gösterisi “KİŞİSEL GELİŞİME HAYIR, RUHSAL GELİŞİME EVET” sloganıyla özellikle ilköğretim öğrencilerince büyük beğeni topladı.

KİŞİSEL GELİŞİM ÇOCUKLARI EGOİST Mİ YAPIYOR?

Yapımcılığını Salih Özcan’ın üstlendiği özel gösteri İstanbul-Beylikdüzü-Gürpınar Azime Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu’nda ilk sahnesinde eğitimciler ve öğrencilerden tam puan aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer birçok okul müdürünün katıldığı, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği proje bir gün içinde üç kez sahnelendi. Yapımcı Özkan, “İyi niyetli bir proje ve ülkemizde bir ilk. Bir tartışma açmak için değil ala batının bilinçsiz tüketimi artırmaya yönelik, insanı özgür değil mahkûm eden ve egoizmin kol gezdiği kişisel gelişim yerine, bize, ülkemize has olan ruhsal olgunluk ifadesini özellikle kullandık. Bu ifadenin içinin doldurmuş olmak bizim için ayrı bir zevk. Buradan Okulu Müdürümüz Veysel Özgan nezdinde, ufku açık bütün eğitimcilerimize, öğrencilerimize ve ailelerine ve emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

SAHNEDE YİNE SEMRA KAYGUN İMZASI.

Ülkemizin en önemli sahne performans sanatçısı, “Bu Mevsim” adlı Şiir albümüyle herkesin gönlündeki yerini daha da sağlamlaştıran Semra Kaygun,  bu kez karşımıza sen muhteşem bir sunum hem de sahne yönetmenliğiyle karşımıza çıktı. “Böyle muhteşem bir sahne performansı benim için de bir ilk oldu” diyen Sanatçı Kaygun “ Alnımızın akıyla, sevenlerimizi utandırmadan bu işin işi de başardık. Birçok teklif geliyordu bana ama ben böyle bir projenin içinde çocuklarla olmak istedim. Öyküler, şiirler ve diğer sanatçı arkadaşlarımızla birlikte ortaya çıkardığımızı bir eser ve kazanım olarak görüyorum. Bir başka şey de böylesi güzel bir projeye ne kadar ihtiyaç varmış ilköğretim okullarımızda onu gördüm. Öğrencilerimizden ve özellikle de eğitim yöneticilerimizden performansımıza büyük talep var. Müzik, şiir ve öyküyü birleştirdik ve bunu görsel hale getirdik. Bence muhteşemdi ve heyecan vericiydi” dedi.

senemkaygun_mesnevi1-001.jpg

ÇOCUKLAR İÇİN MESNEVİDEN KİŞİSEL OLGUNLUK ÖYKÜLERİ SAHNE PERFORMANSI

Projesini ve metin yazarlığını kitaplarıyla kamuoyunun yakından tanıdığı gazeteci-yazar Ali Ulurasba yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.