Ömer Faruk Tekbilek...VİRTİÖZÜNDEN DUYGU YÜKLÜ NEY KONSERİ!..

Ömer Faruk Tekbilek...VİRTİÖZÜNDEN DUYGU YÜKLÜ NEY KONSERİ!..

Türkiye’nin yetiştirdiği evrensel değerlerden biri olan dünyaca ünlü ney virtüözü Ömer Faruk Tekbilek, konser vermek için İstanbul’a geldi.

40 yıldır ABD’de yaşayan, başrollerini Brad Pitt ve Robert Redford’un paylaştığı Spy Game, Nicholas Cage’in yer aldığı 8 mm gibi Hollywood filmlerinde müziklerine yer verilen Ömer Faruk Tekbilek, Forum İstanbul’da düzenlenen konserde dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

‘Türkiye’de enerji doluyorum’

Doğu ve Batı ezgilerini folklorik ve sufi ezgilerle sentezleyerek Türkiye’yi dünya çapında tanıtan ünlü müzisyen, ‘Müzik, içimdeki huzuru paylaşmanın bir yolu. Müzik ve dans kurtuluş yolumuz. Her zaman üç aşkı anlatıyorum; ilahi aşk, romantik aşk, hayata olan aşk’ dedi. Müziklerinde kültürler arası kardeşliğe dikkat çeken Ömer Faruk Tekbilek, ‘Doğduğum topraklardan besleniyorum. Dünyanın her yerinde konserler veriyorum ama Türkiye’ye gelince enerji doluyorum’ diye konuştu. Yurt dışına açılma kaygısıyla müzik yapılmaması gerektiğini de söyleyen Tekbilek, ‘Sürekli kaleyi düşünüp gol almaya çalışırsan gol atamazsın. Önce işi bilmen, işle birlikte olman gerek. Top süreceksin, topla beraber havalanacaksın… Hayat da biraz futbol maçı gibi’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.