Orhan Ölmez... BABA OLMAYI DÜŞÜNÜYOR MU?

Orhan Ölmez... BABA OLMAYI DÜŞÜNÜYOR MU?

Geçtiğimiz günlerde Sevgi ve Barış etkinliklerinde sahneye çıkan Orhan Ölmez şarkılarıyla insanlara muhteşem dakikalar yaşattı.

Kendi yazdığı şarkılarını binlerce kişiyle tek bir ağızdan söyleyen Orhan Ölmez'e minik hayranları da eşlik etti.

Konser sonrası soruları yanıtlayan ünlü sanatçı Orhan Ölmez "Ne zaman çocuk sahibi olacaksınız?" sorusuna ilginç bir yanıt verdi.

Orhan Ölmez "Bana hep çocuk sahibi olan insanların merhamet duygusunun daha çok arttığı, dünyaya daha farklı baktığı, artık sadece kendilerini düşünmekten vazgeçtikleri anlatılırdı. Çevremde çocuğu olan insanlarla konuştuğum zaman "çocuğum oldu, hayata, her şeye farklı bakmaya başladım örneğin hayvan sevmezdim hayvan sever oldum, artık kimseyi kırmıyorum, çevreye karşı daha bir duyarlıyım" gibi cümlelerle karşılaşıyordum.

Çocuk sahibi değilim ama çocuk sahibi olup da dünyada savaşların ve acıların yaşanmasına izin verenlerin de çocukları yok mu diye düşünmeden de edemiyorum. Terör mağduru çocuklar yok mu? Şehit olan güvenlik güçlerimizin yetim kalan çocuklarına ne söylenebilir? Bunu hangi ideoloji ile yasallaştıracağız?.

Hele ki sahile vuran çocuğun fotoğrafı gözümün önünden gitmiyor, savaşta kurşun yiyen çocuk, gökten gelen bir cisimle paramparça olan çocuklar. Bunlara sebep  olanların çocukları yok mu? Çocuğu olan bir insanların, dünyada bu çocukların ölümlerine nasıl izin verdiklerine hayret ediyorum.

Benim bir çocuğum olmamasına rağmen bu kadar üzüntü duyuyorum, çocuk sahibi olan liderler, dünyada bu acıların yaşanmasına nasıl izin veriyorlar inanamıyorum ve  artık bir çocuğun babayı veya anneyi daha iyi insan yaptığı kavramına  inanamaz hale geldim.

Mesela adamın çocuğu olmuş alkolü sigarayı bırakmış, arabada hız yapmayı bırakmış, insanlara karşı daha dikkatli davranmaya başlamış. Bana bunları anlatırlar ve derler ki senin çocuğun olunca anlayacaksın . Artık bunlara inanamıyorum,  çünkü bu acıları yaşatanlar ya da dünyada bunların olmasına sessiz kalanların hepsinin hemen hemen çocukları var.

Hiç mi empati yapamıyorlar? Çocuğun olunca dünyaya farklı bakacaksın diye söylerlerdi "Hani çocuğun olunca daha iyi bir insan oluyordun" bana anlatılanlar bunlardı ama gördüğüm kadarıyla hiçbir şey değişmiyor. Yani çocuğu olanlar o kadar da merhamet sahibi olmuyorlar, o kadar da iyi insan olmuyorlar demek ki...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.