''OSCAR'DA İLK KEZ BİR MÜSLÜMAN ÖDÜL ALDI'

''OSCAR'DA İLK KEZ BİR MÜSLÜMAN ÖDÜL ALDI'

Oscar'da yardımcı erkek oyuncu ödülünü ilk kez bir Müslüman kazandı. Ödülü alan ve sonradan Müslümanlığı seçen Mahershala Ali'nin kim olduğu, hayatı merak konusu oldu.

 

Mahershala Ali, 2017 Oscar Ödülleri'nde 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülünü alan isim oldu. Amerikalı oyuncu,ilk kez Oscar kazanan Müslüman olarak tarihe geçti. Müslümanlığı sonradan seçen Ali'nin, Moonlight (Ay Işığı) filminde canlandırdığı Juan karakteriyle eleştirmenlerden tam not aldı.

MAHERSHALA ALİ SONRADAN MÜSLÜMANLIĞI SEÇTİ

Oscar kazanan ilk Müslüman Mahershala Ali'nin asıl adı Mahershalalhashbaz Gilmore'dur.16 Şubat 1974'te doğdu. Amerikan asıllı oyuncu sonradan müslümanlığı seçmiştir. Din değiştirmesi nedeniyle annesi ile büyük anlaşmazlığa düşen oyuncu, müslüman olduktan sonra ismini Mahershala Ali olarak değiştirmiştir. Amatus Sami-Karim ile evlidir. Kedisinin adını ünlü müzisyene ithafen ve aynı zamanda Kur'an'da adı geçen Nas koymuştur.

24 Şubat 2017 tarihinde eşi, Bari Najma adını verdikleri bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 2016'da Juan karakterini canlandırdığı Ay Işığı filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Altın  Küre'ye aday olmuş, SAG Ödülünün ve Eleştirmenlerin Seçimi Ödülünün ise sahibi olmuştur. 89. Akademi Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Kaynak:sondakika.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.