Özlem Ağırman.. ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU!

Özlem Ağırman.. ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU!

Geçtiğimiz Şubat ayında Tuzla'da silahlı saldırıda öldürülen CHP eski Tuzla İlçe Başkanı Tekin Ağırman’ın eşi sanatçı Özlem Ağırman CHP İstanbul 1. Bölge milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Adaylık başvurusuna ilişkin açıklama yapan sanatçı ve şehir plancısı Özlem Ağırman eşinin geçtiğimiz şubat ayında şoförü tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybettiğini açıkladı.

Özlem Ağırman, " Bu tarifsiz acıdan sonra beni iki duygu yeniden hayata bağladı; annelik ve ülkemin kadınları adına omuzlamaya ant içtiğim sonsuz mücadele…." diye konuştu.

"Hırsızların, korkakların ve hainlerin çoğaldığı bir ülkede, içinde insana can verip taşıyan bir varlığın gücüne sabrına ve cesaretine ihtiyaç vardır." diyen Ağırman, "Bir kadının içinde ülkeler vardır. Bütün insanlık vardır; insanlık onuru vardır."  diye konuştu.

Özlem Ağırman, bu inanç ve duygu yoğunluğu ile kadınların sesine çığlık olabilmek için 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde yıllardır hizmet ettiği Cumhuriyet Halk Partisi'den aday adayı olmaya karar verdiğini açıkladı.

Ağırman, 'Geçmişte olduğu gibi bugünde Cumhuriyet Halk Partililer olarak daha özgür bir ülke için, savaşsız kardeşçe yaşayabilmek, kendimizi hırstan nefretten ve hoşgörüsüzlükten arındırmak için… sağduyulu bir dünya için… Bilimin ve gelişmenin bütün insanlığa mutluluk getireceği bir dünya için mücadele edeceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.