Özlem Mekik... BEDAVA YEMEK İSTEYEN LEZZET YAZARI OLDU!

Özlem Mekik... BEDAVA YEMEK İSTEYEN LEZZET YAZARI OLDU!

Türkiye’nin önde gelen yemek yazarlarından eğitmen-şef Özlem Mekik yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

 Özlem Mekik, "Restoranlarda ücretsiz ağırlanmak isteyenler yeme içme konusunda ahkam keser oldu.  Bu durumdan işletmeler de son derece rahatsız” diye konuştu.

Mekik, çok ses getirecek açıklamalarını Planet Mutfak Tv’de yayınlanan Burçin Atılgan’ın sunduğu Mutfakta Star Var programında dile getirdi.

Özlem Mekik, programda bir yandan portakallı sufle yaptı bir yandan da işletmelerin ve sektörün sorunlarına dikkat çekti

ayvaz_ozlem_burcin.jpg

Gurmelik bu değil!

www.magazinkolik.com lezzet ve keyif gezginliğinin yanı sıra, çok sayıda dergi ve gazetede yazarlık yapan, Lezzet Yazarları Derneği Başkanlığı’nı da yürüten Özlem Mekik, mekan ve lezzet yazarlığının pek çok kişinin iştahını kabarttığını belirterek şunları söyledi:

Son dönemde lezzet yazarlığı ve mekan tanıtımı çok moda. Bu konuda hiçbir ehliyeti olmayanlar bir mekana gidip ücret ödemeden yiyip içip sonra da gurme sıfatıyla ‘Beğenmedim’ diye eleştiri yazısı yazıyor. 

Peki neye göre! Kıstaslarınız neler? Sizin gidip eleştirdiğiniz 5 yıldızlı otellerde çalışan şeflerin çoğu Türkiye’yi yurtdışında başarıyla temsil ediyor. Pek çok eğitimden ve mücadeleden sonra o noktalara geliyor.

Mesela sigara kullanan biri nasıl gurme olur? 

Çeşitli mecralarda acımasızca ve bilinçsizce işin sonunun nereye varacağı kestirilmeden eleştiriler yapılıyor. Bir kere gurme olabilmek son derece zorlu sınavlardan geçmeyi gerektirir. İyi bir gurmenin damağındaki ve dilindeki tad alma duyularının hassasiyetini kaybetmemesi için sigara bile  kullanmaması gerekir.

Bu sadece bir kıstas. Ama Türkiye’de maalesef bu iş de son derece suiistimal edildi. 

İşletmeler de çok rahatsız

Bu durumdan işletmeler de son derece rahatsız. Ama onların da eli kolu bağlı. Haklarında kötü yazılan işletmeler bu tür yazılardan büyük zarar görüyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.