“PANDORA’NIN KUTUSU” AÇILDI VE İÇİNDEN BAKIN NE ÇIKTI?

“PANDORA’NIN KUTUSU” AÇILDI VE İÇİNDEN BAKIN NE ÇIKTI?

Dünyanın belki de en çok bilinen ve her fırsatta atıfta bulunulan mitolojik öykülerinden biridir Pandora’nın Kutusu. Anlatılana göre bir nevi düğün hediyesi olan kutunun bu kadar meraka değer olmasının arkasında gizemli olması vardır.

Hediye eden, bu kutunun asla açılmaması gerektiğini şart koşmuş olsa da merak galip gelir ve kutu açılır. Herkesin ve en başta da kutu sahibinin en çok merak ettiği husus ise kutunun içinden ne çıkacağıdır. Yine anlatılanlardan öğrendiğimize göre kutu açılınca bir dizi kötülük yayılır etrafa ve tüm dünyaya. Ancak kutunun tamamı kötülükten ibaret değildir. Sabredene ve görmesi gerekeni görene bir güzel şey çıkar kutudan: Umut. Öykünün en sonunda söylenen ise, Pandora’nın kötülüklerin etrafa yayılmasına engel olamasa da umudu yakalamayı başardığıdır.

Pandora’nın Kutusundan Kitaplar Çıksın

Efsane deyip geçmemek gerek. Bu çok bilinen mitolojik öykünün değerlendirmesi farklı şekillerde de yapılabilir ve yapılıyor da. Adı çok geçen bu kutu herkes için aynı anlamı ifade etmiyor da olabilir. Ancak bugün herkes kendi içinde Pandora’dan bir parça taşıyorsa, başta kendi içindekiler olmak üzere etrafta ne kadar kötü şey varsa üzerini umutla örtmenin adı olmalı kutuyu açmak. Bugün ülkemiz ve dünya geneli kötülüklerle çalkalanırken hepimiz umudun sarmalayan ışığına sarılıyoruz. Günümüzün Pandora Kutusu diyebileceğimiz internetten pek çok kötülük yayıldığını söylüyor çoğu kişi. Kötü haberler duyduğumuz https://aa.com.tr gibi bir kaynak oluyor çoğu zaman. Oysa görmesi gerekeni bilene internet, kalan son ışık olan umudu yakalamanın da bir yolu aynı zamanda. Dünyayı kurtaracak o son umut, kitaplar. Hayat hakkındaki, iyilik ve barış hakkındaki, etraftaki güzellikleri nasıl görebileceğiniz hakkındaki kitaplar. Ve kitaplara ulaşmanın en kolay ve zahmetsiz yolu da online alışveriş olanağı sunan siteler.

Siz de internette harcadığınız vakitlerin en azından bir kısmını, kitap inceleyerek ve bazı durumlarda içeriklerinin bir kısmını görerek ya da içerik hakkında kısa bir bilgi edinerek, sayfa sayısı ve yazarı hakkında bilgi sahibi olarak, kapak yazılarını okuyarak kitap satın alma olanağı veren online alışveriş sitelerinde geçirebilirsiniz. Bu sayede hem daha güzel bir dünyada yaşayabilme umudunuzu taze tutabilir hem de bu konuda çaba gösteren kişilere destek olabilirsiniz. Üstelik içinizi mutlulukla dolduracak bu alışveriş için indirim kuponları ile normal fiyatların çok daha altında ödeme yapmanın keyfi de içinizi ısıtacak bir başka husus olacaktır. Bunu yaşamak için indirim kodu aramanıza da gerek yok. Tüm siteler için kupon kodlarını araştıran ve bedava yayınlayan https://indirimvekuponu.com var ne de olsa. Siz de alışveriş yapacağınız kitap sitesi için gereken indirim kuponunu oradan birkaç saniye içinde alabilirsiniz.

Dünyayı güzelleştirmek ve geliştirmek bizim elimizde. Buna önce kendimizi geliştirerek ve ufkumuzu genişleterek başlamalıyız. Gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızın da, kendimizin de kitap okuma alışkanlığını geliştirmemiz gerekiyor. Bunun için asla geç değil. Hemen şimdi başlayalım ve dünyayı daha güzel bir yer haline getirelim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.