PATRİK, MÜFTÜ, BAKAN ÇOCUKLARA KOŞTULAR!

PATRİK, MÜFTÜ, BAKAN ÇOCUKLARA KOŞTULAR!

Ankara’da Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü nedeniyle bugüne özel olarak hazırlanan takvimin tanıtım etkinliğinde adeta dünya durdu.

Fener Rum Ortodoks Patriği I.Bartholomeos, Aileden sorumlu Devlet Bakanı Gürdal Akşit, Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve Rafet El Roman’nın yanı sıra Ankara’nın önde gelen pek çok ismi down sendromlu çocuklar için adeta seferber oldular.

Engelsiz Yaşam Vakfı Ankara Şubesi tarafından düzenlenen 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık  Günü nedeniyle Just English’in katkılarıyla hazırlanan “SİZİNLE TAMAMIZ” Down Sendromlular “Türkiye’nin Melek Yüzleri Ayrımcılıkla Mücadele Takvimi”nin Ankara HiltonSA Hoteli’ndeki tanıtım gecesinde önemli isimler bir araya geldiler. Siyaset, sanat, spor, TV ve cemiyet hayatının önemli isimleri takvim sayfaları için down sendromlu çocuklar ile birlikte poz vererek katkıda bulundukları takvimler geceye katılanlara dağıtıldı.

Geceye Engelsiz Yaşam Vakfı Başkanı Atilla Kaplakarslan ile Ankara Şube başkanı Muhammed Abdullah Tuncay ev sahipliği yaparken İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Kıbrıs’tan katılan Down sendromlu çocukların birbirinden güzel gösterileri damgalarını vurdu. Yapılan konuşmalarda da engelli bireylere ve zor hayatlarına dikkat çekildi. Konuşmalar içinde en önemli vurguyu ise takvime çocuklar ile poz vererek katkıda  bulunan Fener Rum Ortodoks Patriği I.Bartholomeos yaptı. Patrik konuşmasında “Engellilerin önündeki en büyük engel, engelsiz olanlardır” dedi. Engelsiz Yaşam Vakfına para bağışında bulanan Patrik I.Bartholomeos ayrıca engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere 200 adet tekerlekli sandalye bağışında da bulundu.

Takvim çekimlerine; Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ  ve Fener Rum Ortodoks Patriği Sayın Patrik I.Bartholomeos’un yanı sıra ayrıca Hamza Hamzaoğlu (GS Teknik Direktörü), Erhan Yazıoğlu (İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni), Kerem Tunçeri (Milli Basketbolcu), Suheyl ve Behzat Uygur,  Emre Aşık (Milli futbolcu -TFF Antrenörü), Esra Gümüş ve Metin Toy (Milli Voleybolcular), Nevriye Yılmaz (Milli Basketbolcu), Prof.Dr. Arzu Kunt (İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi),  Begüm Gazioğlu (Yönetim Danışmanı), Sayın Nalan Aksoy,  Ece Erken, Şenay Gürler (Oyuncu), Keremcem (Sanatçı), Sayın Hande Fırat (CNN TÜRK Ankara Md.), İzzet Çapa (İş Adamı / Yazar) ve  Billur Kalkavan (Oyuncu/Sunucu) Down Sendromlu çocuklarla yer aldılar.

 

Ece Pirim ve Arda Sayıner’in sunduğu gala gecesinde takvimde yer alanların yanı sıra Down Sendromlu çocukların dans gösterileri ilgi ile izlendi. Bu arada sanatçı Rafet El Roman eşi Ceren hanım ve kızları Su Elnur ve Şevval, Engelsiz Yaşam Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri etkinliğe destek için geceye katılanlar arasındaydılar. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.