Payitaht Abdülhamid... ABDÜLHAMİD ÇETECİLERİ TESLİM ALIYOR!

Payitaht Abdülhamid... ABDÜLHAMİD ÇETECİLERİ TESLİM ALIYOR!

Tarihi Dönem kurgulu muhteşem dizisi, Payitaht Abdülhamid 13. bölümüyle 26 Mayıs Cuma ve her Cuma 20.00’de TRT 1’de.

ES Film’in yapımcılığında çekilen, her bölümü tarihteki bir gerçeğin perdesini aralayarak, yaşanan mücadele dolu yılların izlerini bugünlere taşıyan TRT’nin sevilen dizisi Payitaht Abdülhamid’in yeni bölümünde; Sultan Abdülhamid’in bitmek bilmeyen yaşanan nümayişlere karşı alacağı net kararları yansıyacak.

Yönetmenliğini Serdar Akar’ın üstlendiği, senaryosunu Uğur Uzunok’un yazdığı Payitaht Abdülhamid’in 26 Mayıs Cuma akşamı yayınlanacak 13. bölümünde neler olacak:   

Payitaht'ta nümayiş devam ediyor. Ermeni çeteciler İngilizlerin Osmanlı Devletini parçalama yolundaki piyonları. Sultan Abdülhamid'in hedefinde ise düşmanın başı var... İngiltere Kraliçesi…

Ömer'le birlikte umutlar da toprağın altında kaldı. Abdülhamid’in sır odasına aldığı Ömer sırlarıyla gömüldü... 

Hem kasadaki Hintli Müslümanların isimlerinin tehlikede olması hem de Ömer'in şehit düştüğü haberinin gelişi Abdülhamid'in yüreğine büyük bir yük bindiriyor.

Şehzade Abdülkadir, devletin düştüğü müşkül durum karşısında yol ayrımına gelmiş vaziyette.

Ya sözde hürriyet isteyenlere hiçbir şey yapmayıp, kendi fikirlerinin arkasında duracak; ya da Abdülhamid'e ve devletine yakışır bir şehzade gibi halkın karşısına çıkıp onlara hakikati gösterecek.

Düşman cephesi şehre yaydıkları nümayişi bir adım öteye taşımak için uğraşlarına devam ederken Mahmud Paşa'nın haince  planı öne çıkıyor.

Şehzade Abdülkadir üzerinden gerçekleşmesini arzu ettiği bu plan, olur da başarılı olursa büyük bedeller ödenebilir, şehre bir babanın gazabı hâkim olabilir.

Haremde bankadaki çocukları kurtarmaya vesile olmanın verdiği huzur var. Ama bir yandan da iyice karmaşık  hal alan Makbule-Sabahattin izdivacı... Bidar Kadın galip gelmeye oldukça yaklaşmışken, Makbule işin ciddiye bindiğini görür ve kendince bir tertip düzenler. Onun bu tertibiyle artık çözülmesi gereken meselelerin sayısı artar...

Başrollerinde;  Bülent İnal, Özlem Conker, Selen Öztürk, Akın Akınözü, Ezgi Eyüboğlu,  Hakan Boyav, Saygın Soysal, İbrahim Kendirci, Berkan Şal, Adnan Biricik, Can Sipahi, Eren Hacısalihoğlu, Gözde Kaya, Bahadır Yenişehirlioğlu, Ali Nuri Türkoğlu, Zeynep Özder, Elena Viunova’nın…yer aldığı Payitaht Abdülhamid; 13. bölümüyle 26 Mayıs Cuma ve her Cuma 20.00’de TRT 1’de. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.