Payitaht Abdülhamid... BARIŞ ELÇİLERİ VE FİLİSTİN'Lİ GAZETECİDEN SETE ZİYARET!..

Payitaht Abdülhamid... BARIŞ ELÇİLERİ VE FİLİSTİN'Lİ GAZETECİDEN SETE ZİYARET!..

TRT1 ekranlarının beğenilen, vazgeçilmez dönem dizisi Payitaht Abdülhamid’in setine geçtiğimiz gün Kudüs’ün Al Quds ve Suudi İqra Belgesel Kanalları çekim ve röportaj için geldiler.

Röportajları gerçekleştiren Filistinli gazeteci Taha Ouda;  Arap coğrafyasında rekor izleyici kitlesine ulaştığını belirttiği Payitaht Abdülhamid dizisi için; “Sizinle bütün Müslümanlar adına gurur duyuyoruz.” dedi.  

Yapımcılığını ES Film’in üstlendiği, Arap coğrafyası ve Filistin’de sıkı takip edilen dizinin başrol oyuncularından Bülent İnal, Bahadır Yenişehirlioğlu, Nur Fettahoğlu ve yönetmen Emre Konuk ile röportaj ve dizi setinde iki kanal için çekimler yapan Gazeteci Taha Ouda yaptıkları çekimler sonrasında Payitaht Abdülhamid ile ilgili şunları söyledi:  

Ben Filistinli bir gazeteciyim. Bugün Payitaht setindeyiz. Öncelikle dizinizin bütün Filistin, Ortadoğu, Katar, Kuveyt ve bütün Arap dünyasında sıkı takip edildiğini ve rekor bir izleme düzeyine oturduğunu söylemeliyim.

Aynı zamanda Sultan Abdülhamid’in Filistin için neler yaptığını, Yahudilere taviz vermediğini, Theodor Herzl ile olan sahnelerinizde de izledik ve o gerçekçilik bizleri çok etkiledi.

Daha önce dizi ve film olarak çekilmiş ve denenmiş benzer örnekler oldu. Ancak hiçbiri sizin  çektiğiniz Payitaht gibi bizleri etkilememişti.   

Ekibin muhteşemliği, sahnelerin ekrana yansıması ve senaryo olarak mükemmel bir iş yapıyorsunuz.

Bunu sadece Türklere değil, bütün Müslümanlara yansıttığınız için sizinle gurur duyuyoruz. Ve yakından takip ediyoruz.

İzleyenlerimiz ekibinizi ve setinizi aynı zamanda başrol oyuncularınızı haber ve röportajlarla yakından tanımak istedikleri için geldik.

Bizi çok güzel ağırladığınız ve gerçek bilgileri bir kez de sizin ağzınızdan dinleyerek bu çekimi gerçekleştirebildiğimiz için çok teşekkür ederiz.”  

9. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali" kapsamında Esenler'e gelen "Dünyanın Yetenekli Çocukları", Kocaeli'nde çekimleri devam eden Sultan 2. Abdülhamid'in hayatını konu alan "Payitaht Abdülhamid" dizi setini ziyaret etti.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda "9. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali"ne ev sahipliği yapan Esenler Belediyesi, “Dünyanın Yetenekli Çocuklarıyla Barış Ekmeğini Esenler’de Pişiriyoruz” sloganıyla Gürcistan, Hırvatistan, Kolombiya, Ukrayna, Moğolistan, Somali, Filistin, Özbekistan ve Türkiye'den 65 çocuğu bir araya getirdi.

 

Festivale katılmak üzere Esenler'e gelen çocuklar, hem İstanbul turu attı hem de TRT1'de yayınlanan sevilen dönem dizisi Payitaht Abdülhamid'in setini ziyaret etti.

 

İzmit'teki Seka Film Platosu'nda döneme uygun inşa edilmiş Yıldız Sarayı'nı ve İstiklal Caddesi'ni gezen öğrenciler, platodaki tarihi mekanları ziyaret ederek fotoğraf çektirdi.

 

Dizi hakkında yapım ekibinden bilgi alan öğrenciler, ilk defa bir sette bulunmanın heyecanını yaşadılar. Sinema oyuncusu Tahsin Paşa karakterine hayat veren Bahadır Yenişehirlioğlu ile de hatıra fotoğrafı çektiren "Barış Elçileri", dizinin bir sahnesinin çekimini de izleme şansını elde ettiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.