Payitaht Abdulhamid... İDAM VE TUTUKLAMA KARARLARI!

Payitaht Abdulhamid... İDAM VE TUTUKLAMA KARARLARI!

Her Cuma akşamı saat 20.00’de TRT 1 ekranlarına damgasını vuran, ES Film’in yapımcılığını üstlendiği, dönem dizisi “Payitaht Abdülhamid” 8 Aralık Cuma akşamı 28. bölümüyle ekranlarda..



Dizinin bu haftaki bölümünde, Abdülhamid’in kararıyla ‘sürpriz isimlere’ idam ve tutuklama kararları çıkarılıyor…

Ayrıca, Payitaht’taki gençleri sinsice zehirleyerek ‘ayaklanma başlatmaya çalışan’ ve Harem’deki yürekleri de yangın yerine döndüren düşmanların, bu komplolarına karşılık, Sultan’ın alacağı önemli kararlar da yine ekrana geliyor…

Yönetmenliğini Emre Konuk’un üstlendiği, senaryosunu Ayça Mutlugil, Hale Çalap ve Hamza Akyıldız’ın üstlendiği “Payitaht-Abdülhamid” dizisinin bu hafta yayınlanacak 28. bölümünde neler olacak neler?:

Abdülhamid’in emriyle idam gerçekleşmiş; Seniha Sultan da Mahmud Paşa’nın acısıyla kavrulmaktadır… Haremde bir başka “yangın” da Naime’nin yüreğine düşer:  Kemalettin Paşa tutuklanmıştır! Üstelik Paşa, kendisine karşı intikam ateşiyle tutuşan azılı bir suçluyla aynı koğuştadır!

Yine de hayat devam etmekte, Devlet işleri yürümektedir… Abdülhamid petrol arazilerinin tümünü adeta kamulaştırırken, Hazine-i Hassa’ya alırken, Parvus onun bu hamlesiyle çılgına döner…

Karaso ve Herzl’la birlikte olur ve Payitaht'taki gençleri Abdülhamid’e karşı kışkırtarak Yıldız Sarayı’na yürümelerini sağlar.

Parvus’un Abdülhamid’in bazı gençleri zehirlettiği haberini dünyaya yaymak için korkunç bir planı vardır!

Abdülhamid yüzlerce gencin hastanelik olmasının ve bazılarının hayatlarını kaybetmesinin ardındaki gerçeği araştırır ve doktorlardan bunun nedeninin kolera salgını olduğunu öğrenir.

Abdülhamid, bir yandan salgınla başa çıkmaya, insanların hayatını kurtarmaya çalışırken, bir yandan da, uzun zamandır şüphelendiği Gerfand’ın (Parvus) gerçek kimliğini ortaya çıkarmak için, ailesini İstanbul’a getirtir.

Öte yanda, Hatice, zindana atıldığı için Paşalık vazifesinden ve Naime’den ayrılmak durumunda kalacak olan Kemalettin’le birlikte kaçıp gitmek için hazırlıklarını yapmaktadır.

Kemalettin Paşa zindandaki saldırıdan kurtulup Hatice’ye kavuşabilecek midir?

Kolera salgını yüzünden ölüm döşeğinde olan Selim Paşa, Naime ve dahası yüzlerce genç henüz tedavisi keşfedilmemiş bu illetten nasıl kurtulacaklardır?

Abdülhamid’in gerçek Gerfand’ın ailesini getirttiğinden habersiz olan Parvus’un, hünkarın huzurunda asıl yüzü ortaya çıkacak mı?

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.