Payitaht Abdülhamid... PAYİTAHT’TA BÜYÜK KAOS!

Payitaht Abdülhamid... PAYİTAHT’TA BÜYÜK KAOS!

ES Film’in yapımcılığını üstlendiği dev prodüksiyon “Payitaht Abdülhamid”, 37. bölümüyle 9 Şubat Cuma akşamı TRT1’de izleyici ile buluşuyor.

 

TRT1 ekranlarında yayınlanan, yapımcılığını ES Film’in üstlendiği Cuma akşamlarının vazgeçilmez dönem dizisi Payitaht Abdülhamid’in bu hafta yayınlanacak 37. bölümünde;

Abdülhamid’in yeni nizam dediği ordunun bizzat kendi planıyla ‘Öz Türk’ler arasından seçilmesi, Parvus’un Hüseyin Paşa’dan istediği sahte Osmanlı ordusu ve askerleriyle, Sultan’a yaşatılan büyük şok ve aynı zamanda onun ile ilgili “Sultan yurt dışına kaçıyor!” haberiyle inandırılmak isteyen halkın da içine çekileceği büyük kaos ve aksiyon dolu bir bölüm izleyicisini bekliyor.

Yönetmenliğini Emre Konuk’un yaptığı, senaryosunu Ayça Mutlugil, Hale Çalap ve Hamza Akyıldız’ın kaleme aldığı Payitaht Abdülhamid’in bu hafta yayınlanacak yeni bölümünde neler olacak:

Parvus ve Wilhelm’in iki ayrı koldan gerçekleştirdiği suikastın ardından ortalık karışır.

Parvus, Abdülhamid’in kurduğu Ertuğrul Alayı’na karşı, Hüseyin’le birlikte bir hainler ordusu kurar. Abdülhamid’i ordusuyla, kendi askeriyle vuracaktır!

Bununla da yetinmez, Abdülhamid’e bizzat kendi halkını düşman edecek, onları Hünkâra karşı ayaklandıracak büyük bir plan yapar.

Hatice Sultan, kocası ile yeni taşındığı kasabada zorluklarla mücadele ederken, Kemalettin, Paşalıktan kovulur.

Bidar ise çaresizce oğlunu aramaktadır. Abdülkadir’in yerini öğrenip gittiğinde, Bidar Sultan’ın karşılaşacağı acı sürpriz ne olacak?

Suikast için görevlendirilen askerin itirafı Hüseyin Paşa’nın sonunu mu getirecek?

Abdülhamid’in servetiyle beraber, yurt dışına kaçacağına inandırılan halkı, Padişahlarının üzerine yürürken, Abdülhamid intikam yemini etmiş bu öfkeli kalabalık karşısında ne yapacak? 

Bülent İnal, Özlem Conker, Hakan Boyav, Selen Öztürk, Saygın Soysal, Ezgi Eyüboğlu, Can Sipahi, Bahadır Yenişehirlioğlu, Gözde Kaya, Duygu Gürcan, Eren Hacısalihoğlu, Ali Nuri Türkoğlu, Kaan Turgut, Elif Özkul, Aydın Sigalı, Fatih Sevdi, Zeynep Ozan, Volkan Keskin, Taner Ertürkler, Cemre Baysel,   Kevork Malıkyan, Hacı Ali Konuk, Leya Kırşan, Yusuf Aytekin, Mehmet Sabri Arafatoğlu, Ercüment Fidan’ın rol aldığı Payitaht Abdülhamid, 9 Şubat Cuma ve her Cuma TRT 1’ de!

PAYİTAHT EKİBİ İLE YURT DIŞINDAN GELEN

ABDÜLHAMİD HAN’IN TORUNLARI ÇIRAĞAN’DA BULUŞTU!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A. Ş tarafından; Sultan II. Abdülhamid Hân’ın vefatının 100. Yıl dönümü anısına düzenlenen etkinlikler için yurt dışından gelen Osmanlı Hanedan üyeleri, İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Valisi Vasip Şahin’in yanı sıra beğenerek ve sıkı takip ettikleri TRT1’in sevilen dönem dizisi Payitaht Abdülhamid ekibi akşam yemeğinde dün Çırağan Sarayı’nda bir araya geldi.

payitahtekibi_abdulhamittorunlari.jpg

Hanedan üyeleri, dizinin oyuncularından Bülent İnal, Bahadır Yenişehirlioğlu, Duygu Gürcan, Gözde Kaya, dizinin Yapım Şirketi ES Film ortağı Yusuf Esenkal, dizinin Tarih Konsept Danışmanı Selman Kayabaşı ve Tarih Danışmanı Abdülhamid Han’ın torunlarından Orhan Osmanoğlu’nun aralarında bulunduğu Çırağan'da düzenlenen akşam yemeğinde, bir araya gelerek dizi ekibine beğenilerini sundular. 

Başta Harun Osmanoğlu ve Abdülhamid’in torunlarından oluşan hanedan üyeleri bulundukları ülkelerden sıkı takip ettikleri dedeleri Abdülhamid Han’ı en iyi anlatan dizi yapımlarından biri olarak gördükleri Payitaht Abdülhamid dizisinin yapımcı ve oyuncularını yakından tanıma ve sohbet etme imkânı buldular.

Abdülhamid Han’ın Fransa, İngiltere, Almanya, Lübnan, Suudi Arabistan, Avusturya ve hatta Meksika gibi ülkelerden gelen ve Türkiye’de yaşayan torunlarının katılımıyla yaklaşık 52 hanedan üyesi; Abdülhamid Han’ın vefatının 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklere katılacak.

Etkinlikler, son olarak 10 Şubat 2017 Cumartesi günü Sultanahmet Camii'nde kılınacak Sabah namazının ardından Sultanmahmet Camii'nden Sultan II. Abdülhamid Han’ın Kabrine yürüyüş yapılacak. Sultan II. Abdülhamid Han’ın Kabri başında Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Dua okunarak son bulacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.