PC'NİZİ HANGİ CHROME EKLENTİSİ YAVAŞLATIYOR BİLMEK İSTER MİSİNİZ?..

PC'NİZİ HANGİ CHROME EKLENTİSİ YAVAŞLATIYOR BİLMEK İSTER MİSİNİZ?..

Eğer siz de tarayıcı olarak Google Chrome'u tercih edenlerdenseniz, oldukça işinize yarayacak, pratik ve hoş bir çözüm sunuyoruz sizlere.

Tarayıcı savaşları bilgisayarlar var oldukça sürmeye devam edecek. Bir yanda Mozilla Firefox, diğer yanda Opera ve Microsoft'un halen çok iyi olduğunu düşündüğü Edge piyasada at başı giden tarayıcılar. Bugün sizlere hakkında güzel bir ipucu vereceğimiz Google Chrome ise içlerinde en çok rağbet gören tarayıcı.

Eğer ki tarayıcınızı kullanırken yukarıdaki ekranla sık sık karşılaşıyorsanız tarayıcınızı yavaşlatan veya çökmesine sebep olan bir şeyler var demektir. Buna sebep olan eklenti veya sayfayı kolayca nasıl görebilirsiniz?

Yapmanız gereken ilk şey tarayıcınızın sağ üstündeki üç noktaya tıklamak. Daha sonrasında Diğer Araçlar sekmesine giderek 'Görev Yöneticisi' seçeneğine tıklıyorsunuz. Veya tüm bunlar yerine direkt olarak 'Shift + Esc' tuşuna basabilirsiniz. Şimdi hemen aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşmış olmalısınız.

5b23c4e91ae6623d008b52e4-1136-852.jpg

Bu aşamada tek yapmanız gereken önce CPU'ya daha sonra da RAM sekmesine tıklamak olacak. Bu sayede size küçük ve zararsız görünen bir eklentinin dahi Chrome'u nasıl yavaşlattığını ve yorduğunu kolayca görüntüleyebilirsiniz. Daha sonra yapmanız gereken şey o eklentiyi devre dışı bırakmak veya kaldırmak olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.