Pera Ensemble...  CRR KONSER SALONU'NDA!..

Pera Ensemble... CRR KONSER SALONU'NDA!..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), müziğin farklı tarzlarından oluşan konser programlarıyla sanatseverleri ağırlamaya devam edi

Avrupalı ve Türk müzisyenlerden oluşan Pera Ensemble, doğu ve batı tınılarının bir araya geleceği “Baroque Meets Orient” temalı konserle 27 Mart Salı akşamı, saat 20.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda. 

Mehmet Cemal Yeşilçay’ın yönetimindeki Pera Ensemble, 16. yüzyılda Türk olan her şeyin moda olduğu ilham verici akım “Turquerie”yi 27 Mart’ta CRR sahnesine taşıyacak. 

Barok ezgilerinin oryantal notalarla birleşeceği konserde, soprano Francesca Lombardi Mazzulli, kontrtenor Filippo Mineccia ve hanende / tenor İbrahim Suat Erbay solist olarak sahne alacak.

Solistlere, kanunda Serkan Mesut Halili, neyde Volkan Yılmaz, kemençede ise Derya Türkan eşlik edecek.  

Monteverdi, Cesti, Sartorio, Scarlatti, Handel ve Vivaldi’nin eserlerinin Türk sazları eşliğinde yorumlanacağı konserde; Ali Ufkî Bey, Ebubekir Ağa gibi Türk musikisi bestekârlarının eserlerine de yer verilecek.  

Alla Turca Etkisiyle 500 Eser Bestelendi... 

Avrupa’da Türk modası (Alla Turca) etkisini özellikle sanat alanında gösterir.  Müzikte Mozart’ın Türk Marşı ilk akla gelen örnek olmakla birlikte, batılı bestekârlar Türk müziği motifleri içeren 500’ün üzerinde opera, arya ve oda müziği besteler.

G. Battista Sammartini’nin Memet, J. Adolph Hasse’in Solimano (Süleyman) ve W. Amadeus Mozart’ın Saraydan Kız Kaçırma operası bu eserlerdendir. 

Pera Ensemble, Alla Turca etkisinde bestelenen eserleri de içine alan bir çalışma yürütüyor. Topluluk, 15 yüzyıldan günümüze uzanan zaman dilimindeki unutulmuş eserleri yeniden dinleyicilerle buluşturmak için dünyanın pek çok ülkesinde ve uluslararası festivallerde konser veriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.