PODYUMLARIN ÜNLÜ İSİMLERİ AKADEMİDE BULUŞTU!..

PODYUMLARIN ÜNLÜ İSİMLERİ AKADEMİDE BULUŞTU!..

Podyumlarda ses getirecek yeni isimleri yetiştirmeyi hedefleyen Asil Çağıl Model Akademi, dizi ve sinema filmlerine de yeni yüzler bulma arayışında.

Uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında sayısız defilelerde mankenlik yapan Türkiye erkek güzellerinden Asil Çağıl, pek çok markanın yüzü olarak kariyerine devam etti. 2009 da kurduğu Asil Çağıl Event Office bünyesinde yurt içi ve yurtdışında yüzlerce organizasyona imza atan Asil Çağıl, şimdi deneyimlerini ve bilgilerini paylaşmak ve modellik alanında yeni kuşaklara rehberlik etmek için Asil Çağıl Akademi’yi kurdu.

Asil Çağıl, İç Mimar Ahmet Güneş ile birlikte kurdukları akademide, podyumlara yeni modeller yetiştirmenin dışında dizi, sinema, reklam, tanıtım filmi, sinema filmi gibi pek çok farklı alanda yer alabilecek oyuncular yetiştirmeyi amaçlayan cast ekibi çalışmalarına başladı.

Duayen oyuncu Kayhan Yıldızoğlu’nun önderliğinde kurulan Akademi, uzun yıllardır hem podyumlarda hem de dizi ve sinema filmlerinde rol alan Sema Şimşek ve Hazel Çamlıdere’nin de yer aldığı kadrosuyla dikkat çekiyor. Pek çok ünlü marka için modellik yapan Tuğçe Sarıkaya’nın yanısıra halihazırda dizilerde oynayan Hülya Yiğitalp, Zeliha Çal ve Sanem Balcı’nın yanısıra Tuğba Karaca, Aydan Kaya, Günay Musayeva, Açelya Kartal, Ece Bilsen, Asil Çağıl Akademi’nin öne çıkan isimleri arasında.

Asil Çağıl: “Modellik ciddi ve herkesin yapabileceği bir iş değildir”

Cemiyet, iş ve sanat dünyasında pek çok etkinliğe, defileye imzasını atan Asil Çağıl Event Ofice bünyesinde yer alan Akademi’nin podyumda yeni yüzlere olan ihtiyacı karşılayacağını belirten Asil Çağıl, “Benim mesleğe başladığım yıllarda modellik çok daha altı doldurulan bir alandı. Model olan insanlar, poyduma çıktıklarında veya gösteri dünyası içinde farklı alanlarda yer aldıklarında adından söz ettiren, duruşlarıyla, markalara kattıkları imajlarla farklı bir etkiye sahiptiler. Ancak bu alanın da pek çok işte olduğu gibi şöhret basamaklarını hızlıca tırmanmayı isteyenlere avantaj sağlayan yanları çekici geldi ve dejenere olmaya başladı. Dolayısıyla modellik-mankenlik mesleği, eskiye nazaran daha az itibar gören bir hal aldı. Bu iş aslında önemli bir eğitimden geçmeden herkesin yapabileceği bir iş gibi görünmeye başlandı. Dolayısıyla pek çok insan da hızlıca girdikleri bu sektörden hızlıca da kayboldular. Açıkçası alt yapısı sağlam olmayan, podyumda nasıl yürüyeceğini bilmeyen, koreografilerde diğer modellerle birlikte hareket etmeyi beceremeyen kişiler yüzünden mesleğimizle ilgili algı da değişti. Bu akademiyi kurarken aslında tüm bu bahsettiğim olumsuzluğu tersine çevirebilecek, toplumda yaptıkları işlerle adından söz ettirebilecek, podyumdaki duruşlarıyla parmakla gösterilebilecek yeni isimler keşfetmek ve onları bu sektöre taşıyabilmeyi amaçladık. Sadece fiziksel ölçülerin yeterli olmayacağı, her uzun boylu düzgün fizikli kişinin model olamayacağını artık anlamamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

Dizi ve sinema filmlerine yepyeni yüzler…

Asil Çağıl, Akademi eğitmenleri arasında Kayhan Yıldızoğlu, Tuğçe Sarıkaya ve Ebru Ürün gibi isimler de yer alıyor. Asil Çağıl, oyunculuk ile ilgili cast çalışmaları için de şöyle konuştu: “Biliyorsunuz her yıl onlarca dizi film ve sinema filmi çekiliyor. Aynı zamanda reklam ve tanıtım için de farklı yüzler aranıyor. Bu anlamda sektörde çok fazla cast firması bulunmakta. Talep de oldukça fazla. Biz Asil Çağıl Akademi olarak, oyunculuk konusunda da kurs vermek ve ekran yüzleri yetiştirmek istiyoruz. Deneyimli isimlerle birlikte yapım firmalarından gelebilecek bu yöndeki talepleri de karşılamak için de çalışmalarımız sürüyor. Bize bu konuda başvurmak isteyenleri de bekliyoruz. “

Podyumda iddialı olmanın yolu eğitimden geçiyor…

Tam hizmet ajansı olarak ilerleyen ve kreative ekibi ile Sosyal Medya, PR, Reklam ve Event alanlarını da bünyesinde barındıran Asil Çağıl Event Office, bu yönüyle de dikkat çekiyor. Event Office olarak Akademi’de yer alan kişilere makyaj, styling, adab-ı muaşeret, nezaket kuralları, diksiyon dersleri, fotomodellik için poz verme gibi eğitimleri de veriyor. 45 günlük kursun sonunda bütün öğrenciler, sertifikalarını almadan önce podyuma çıkıyorlar. Yoğun eğitimin sonunda kursu bitirenler, Akademi’nin bünyesindeki pek çok organizasyonda görev alıyor ve tüm basın, PR, sosyal medya gibi hizmetleri de yine Asil Çağıl Event Office’den alıyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.