Polat Yağcı... 'DÜNYADA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK'

Polat Yağcı... 'DÜNYADA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK'

Başarılı yapımcı Polat Yağcı, Radyo Viva’da Adem Metan’ın konuğu oldu. Program, Yağcı’nın ofisinde gerçekleşti.

Canlı yayın için ünlü yapımcının odası adeta radyo stüdyosuna dönüştürüldü. Polat Yağcı, müzikten siyasete, iş hayatından özel hayatına kadar bir çok konuda Radyo Viva’ya samimi açıklamalarda bulundu. 

 

‘Para kazanmak için değil, insanların projeyi sevmesi ya da projenin zirvede olması için çalışıyorum. Ticaretin içindeyim ancak para öncelikli tercihim değil. Çünkü bu iş para ile yapılacak bir iş değil’

 

15 Temmuz sonrası sanatçılar ile Türkiye’nin hemen hemen her yerini dolaşan Yağcı ‘Vatan, millet ve bayrak söz konusu olduğunda elimden gelen her şeyi yaparım. Bunu tek başıma yapmadım. Bu olayda ben ve bir çok sanatçı, oyuncu, sunucu radyocu arkadaşımız ile birlikte hareket ettik.

 

DÜNYADA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK!

 

‘Orhan Gencebay ile Bir Ömür’ albümünün Türkiye’de hatta dünyada bir ilk olduğunu belirten Polat Yağcı ’Türkiye’nin en önemli 33 starını bir albümde topladık. Müzik tarihine bir imza oldu.

 

Bütün radyolarda bu albüm çalıyor hatta bazılarında neredeyse albümden 20 şarkı çalıyordu. Albüm için düzenlediğimiz gecede 3 bin kişilik salona 4 bin davetli geldi ve davetiye almak için 5 bin dolar para teklif edenler bile oldu. Son 10 yılın satış rekorunu kırdık. Bizden sonra bir çok proje albüm geldi ancak bizim başarımızı yakalayamadı’

 

SEZEN AKSU BENİ ENGELLEDİ!

 

‘Orhan Gencebay ile Bir Ömür’ projesinden itibaren kendisine yönelik ağır eleştiri ve iftiralarda bulunulduğunu da aktaran Yağcı, kendisine haksızlık yapıldığını kaydetti ve şunları söyledi; ‘Bazı köşe yazarlarımız geceyi sabote etmek için günlerce yazı yazdılar. Sanatçıların gelmeyeceğini savundular.

Yayına çıkıp bu insanların yalan yazdığını söyleyecek ve hepsine tek tek cevap verecektim. Fakat Sezen Aksu beni engelledi.

Kuliste ‘Hiç kimse ile ilgili konuşmamam gerektiğini, Warner Bros ve Universal gibi şirket patronlarının hiçbir zaman böyle bir diyaloğa girmediğini belirterek; ‘Ya onlar gibi ol, ya da sıradan biri ol’ dedi. Düşündüm, hak verdim ve çıkıp herkese teşekkür edip, konuyu kapattım’.

 

SİYASET BEKLENTİM YOK!

 

Cumhurbaşkanı’nın birçok resepsiyonuna ve programına katılan Polat Yağcı, kendisi ile ilgili siyasete oynuyor şeklindeki dedikodulara aldırmadığını vurgulayarak ‘Siyaset düşüncem yok. İnsanlarda böyle bir algı var. Fakat ben yaptığım işi seviyorum ve böyle bir beklentim yok’ diyerek son noktayı koydu. 

 

SEKTÖRÜN ÖNCÜSÜYÜZ!

 

Sanatçıların ve yapım şirketlerinin telif hakları konusunda büyük sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Yağcı ‘İki seneye kadar CD satışı biter. Şimdi korsan herkesin cebinde. Korsan sitelerden albüm veya şarkı indirme oranı çok yüksek.

Halbuki aylık çok cüzi rakamlara istediğin müziği dinleyebiliyorsun. Ama bu sistem maalesef bizim ülkemizde çok oturmuş değil. Türkiye’de yıllık telif miktarı 20-25 Milyon Euro iken; yurtdışında yıllık 3.5 milyar lira para kazanılıyor.

Bu sebeptendir ki üretim yapan şirket sayısı çok az. MÜYAP’a bağlı 214 kayıtlı şirket varken; sadece 10 tanesi aktif albüm çıkarıyor. Bu konuda da bizim şirket ve DMC sektöre öncülük yapanlardan. 

 

 

‘ALBÜM İÇİN 7 YILDIR POLAT YAĞCI’YI BEKLİYORUM!’

 

Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Cengiz Kurtoğlu, Volkan Konak ve Mehmet Akbay’ın sürpriz ses kayıtları ise programa renk kattı. İbrahim Tatlıses’in ‘Kendisini evladım gibi seviyorum.

Ama albüm yapmak için 7 yıldır Polat’ı bekliyorum’ esprisi üzerine Yağcı, ‘İbrahim ağabey benim için çok özeldir. Kendisi müzik dünyası için çok önemli bir markadır.

Albüm konusuna gelirsek; şüphem yok ki Tatlıses albümü çıkacak. Hem de en yakın zamanda. İbrahim ağabeyin sesini, hırsını, azmini çok iyi biliyorum. Eğer kendisini 20 gün yakalayabilirsek bu albümü 2017 yılı içerisinde çıkarırız. Sadece onun konsantre olması ve kendisini 20 gün stüdyoya kapatması gerekiyor’ şeklinde konuştu.

 

Orhan Gencebay, Cengiz Kurtoğlu, Volkan Konak ve Mehmet Akbay ise Polat Yağcı ile ilgili ‘Yorulmak bilmeyen, krizlerin adamıdır; adeta can simididir. Onun gönlünü bilmek ve yaşamak lazım. Kısa süre içerisinde sektörün mihenk taşı oldu.’ şeklinde yorumlarda bulundular. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.