Popüler Gerçek Tiyatro İstanbul...SEZONU İDDİALI BİR OYUNLA AÇIYOR!..

Popüler Gerçek Tiyatro İstanbul...SEZONU İDDİALI BİR OYUNLA AÇIYOR!..

Popüler Gerçek Tiyatro İstanbul & Ekip Tiyatrosu iş birliğiyle 21 Ekim'de perdelerini açıyor.

Dünyada bir ilki gerçekleştirecek olan oyun,internet üzerinden yapılacak canlı yayınlarla tiyatro salonundan taşacak! Sadece salonda bulunan seyirciler değil, internetin bulunduğu her yerde, insanların twitter üzerinden katılım gösterebileceği oyun, son derece ilginç bir sorunun yanıtını arıyor: “Sizin Popüler Gerçeğiniz Ne?” 

Gerçekleştirdiği yapımlarla kısa sürede kendi ruhunu ve seyircisini oluşturmayı başarmış olan EKİP TİYATROSU ve 21 yıldır Türkiye'nin dört bir yanında tiyatronun yıldızlarını yüz binlerce seyirciyle buluşturmuş olan TİYATRO İSTANBUL aynı çatı altında birleşerek, bu sezon iki ortak yapıma imza atıyor. 

Birbirinden farklı iki tiyatronun anlayış, tecrübe ve vizyonu, biri çağdaş biri klasik iki farklı yapımda birleşiyor… Bu ortak yapımların ilki, 21 Ekim’de Dünya Prömiyeri’ni yapacak olan ‘POPÜLER GERÇEK’ oyunu olacak. Genç kuşağın en üretken yazar, yönetmen ve oyuncularından, Afife Ödülü sahibi Cem Uslu’nun yazıp yönettiği oyunun ardından, 20. İstanbul Tiyatro Festivali'nde büyük ilgi gören “MACBETH” geliyor!..William Shakespeare'in ölümsüz eserinden Sabahattin Eyüboğlu'nun Türkçeye kazandırdığı, Bülent Emin Yarar'ın yönettiği oyun, yeni sezonda EKİP Tiyatrosu & Tiyatro İstanbul iş birliğiyle 31 Ekim’de sezona merhaba diyecek. 

Provaları halen devam eden ve 21 Ekim’de prömiyer yapacak olan Popüler Gerçek, tiyatro dünyasının Afife Ödüllü genç yönetmen, yazar ve oyuncusu Cem Uslu’nun kaleminden çıkma. Oyunda tiyatro, sinema ve televizyon dünyasının usta isimlerinden  Kerem Atabeyoğlu, Almıla Uluer Atabeyoğlu, Emel Çölgeçen, Nihal Usanmaz ve Cem Uslu rol alıyor. 

SALONDAN DÜNYAYA TAŞACAK OYUN!

Oyun esnasında, sahne üzerinde kullanılan cep telefonuyla interaktif bir iletişim ağının kurulacağı oyunda, oyunun bazı bölümleri, internet aracılığıyla hem salondaki, hem evlerindeki insanlar oyuna dahil edilecek.Seyirci oyunun konusu gereği twitter’dan yapılacak bir oylamaya katılacak.“Popüler Gerçek”in finalini izlemek isteyenler ise gelip oyunu izlemek zorundalar.   

Popüler Gerçek 21, 22 ve 27, 28 Ekim tarihlerinde, saat 20.30’da, Profilo Kültür Merkezi Büyük Salon’da! 

OYUNUN KONUSU:

Dünyaca ünlü uluslararası bilişim firması Virtual’ın Türkiye Ofisi olan Virtual Turkey, bir artırılmış gerçeklik oyunu yarışması düzenlemiştir. Yarışmayı kazanan talihli kişinin ödülü, Virtual Turkey'in "kreatif ve eğlenceli" ofisinde 1 saat boyunca misafir edilmek olacaktır.

Her günkü gibi bir iş gününün bitiminde, Virtual Turkey’in Pazarlama Bölümü’nde çalışmakta olan Çiğdem ve Serhat, yöneticileri Saadet Erenç'in görevlendirmesiyle bu talihliyi ağırlamak üzere fazla mesaiye kalırlar. Kendilerine aynı bölümde stajyer olarak çalışan Lalin de eşlik eder. Derken bekledikleri misafir çıkagelir.

Fakat bu “tuhaf” davetli ne “bekledikleri gibi” bir misafirdir ne de sanıldığı gibi sadece 1 saat misafir olup gitmeye niyetli görünmektedir!

YAZAN ve YÖNETEN: Cem Uslu 

SÜPERVİZÖR: Kerem Atabeyoğlu 

SAHNE TASARIMI: Başak Özdoğan 

IŞIK TASARIMI: Erdem Çınar 

MÜZİK: Orhan Enes Kuzu 

ASİSTANLAR: Birnil Sarıkaş, Balahan Gürel, Uğucan Güngör.

AFİŞ: Savaş Çekiç 

OYNAYANLAR: Kerem Atabeyoğlu, Almıla Uluer Atabeyoğlu, Emel Çölgeçen, Nihal Usanmaz, Cem Uslu.

 OYUN TARİHLERİ:

21 Ekim Cuma  /  20.30  /  Profilo Kültür Merkezi Büyük Salon

22 Ekim Cumartesi  /  20.30  /  Profilo Kültür Merkezi Büyük Salon

27 Ekim Perşembe  /  20.30  /  Profilo Kültür Merkezi Büyük Salon

28 Ekim Cuma  /  20.30  /  Profilo Kültür Merkezi Büyük Salon 

Yeni tiyatro sezonunda bir araya gelmenin heyecanını yaşayan EKİP TİYATROSU & TİYATRO İSTANBUL birlikteliklerini şu sözlerle açıklıyor:
"Bir araya geliyoruz, çünkü sağlıklı bir birlikteliğin sadece sanatta değil, yaşamın her alanında daha kuvvetli, yaratıcı, mutluluk ve ilham verici bir üretimin gerçekleşmesine olanak sağlayacağına inanıyoruz.

Bununla birlikte, sanat üretmenin, hele ki tiyatro yapmanın günden güne daha da zorlu bir süreci göze almayı gerektirdiği bu günlerde iki tiyatronun bir güç birliğine gitmesi fikrini heyecan ve ümit verici buluyoruz.

Sanat üreten iki kurum olarak, son zamanlarda haklı olarak sıklıkla dile getirildiği gibi 'yalnız değil'sek, 'meslektaşımız kardeşimiz'se, bunu göstermenin en güzel yolunun birlikte çalışıp üretmek olacağını düşünüyoruz. Bu sebepten de elbette mutlu, umutlu ve heyecanlıyız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.