Portakal Çiçeği Karnavalı... ADANA'DA COŞKUYLA DOLU BİR KARNAVAL!..

Portakal Çiçeği Karnavalı... ADANA'DA COŞKUYLA DOLU BİR KARNAVAL!..

Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı’nda ilk kez düzenlenen Kortej Tasarım Yarışması, yüzbinlerin coşkulu alkışını aldı.

Tema sınırlaması olmayan Kortej Tasarım Yarışması’nda bireysel kategoride Üçbilek Grubu, takım kategorisinde Bahar Perileri Yolda birincilikleri kazandı.

Dereceye giren yarışmacıların ödüllerini Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, eşi Zeynep Sözlü ve Yarışma Koordinatörü Naci Sezgek takdim etti.

Karnavalın En Renkli Etkinliği

Portakal Çiçeği Karnavalı’nın güçlenip, anlamlanması için emek veren isimlerden Ziyapaşa Bulvarı Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Naci Sezgek’in önerisiyle hayata geçirilen Kortej Tasarım Yarışması, yüzbinlerce insanı buluşturan dev organizasyonun en ilgi çekici etkinliği oldu. Yarışmaya katılan tasarımlar, Merkez Park’takikarnaval kortejinde boy gösterdi.

Karnaval coşkusunu yaşamak için Adana’ya akın eden insanlar, birbirinden renkli ve ilginç tasarımları hayranlıkla izleyip, alkış yağmuruna tuttu.

Üçbiler Grubu ve Bahar Perileri Birinci

Portakal Çiçeği Karnavalı Kortej Tasarım Yarışması jürisi, dereceye girenleri belirlemekte zorlandı. Naci Sezgek’in başkanlığındaki jüride Doçent Dr. Engin Alpat, Dr. Özlem Uslu, Öğretim Görevlisi Hande Bilivar Akçaoğlu, Oyuncu-Sunucu Yeliz Arman Doğramacılar ve Fashion Vip Magazin Editörü Kurtul Çakın görev aldı.

Kortej Tasarım Yarışması, bireysel kategoride 1’inciliği Üçbilek Grubu, 2’nciliği Güney Eğitim Vakfı, 3’üncülüğü Buğse Gezgin kazandı. Takım kategorisinde ise 1’inciliği Bahar Perileri Yolda, 2’nciliği Sinderella Masal Kahramanları, 3’üncülüğü Mizansen Grup elde etti.

Yarışmanın monsiyon ödülleri ise 01 Acil ve Kızılay grubuna gitti. Kıraç Konseri öncesi dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, eşi Zeynep Sözlü ve Yarışmanın Koordinatörü Naci Sezgek’in elinden aldı.

Yoğun Katılıma Teşekkür

Naci Sezgek, toplam 16 bin lira para ödülü verdikleri Kortej Tasarım Yarışması’nın ilkini yapmalarına rağmen büyük ilgi gördüğünü belirtip, “Önümüzdeki yıllarda Portakal Çiçeği Karnavalı’nın ruhuna uygun tasarımlarla yarışmamızın daha da büyüyeceğine inanıyorum. Tüm katılımcıları ve ödül alan yarışmacılarımızı kutluyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.