PROF.DR. ŞERİF MARDİN YAD EDİLİYOR!

PROF.DR. ŞERİF MARDİN YAD EDİLİYOR!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, geçen eylül ayında yaşamı yitiren ünlü sosyolog ve siyaset bilimcisi Prof. Dr. Şerif Mardin’i özel bir program ile yâd edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, kültür, tarih ve ilim hayatımıza fikir ve eserleriyle katkı sağlayan öncü şahsiyetleri özel etkinliklerle hatırlamaya devam ediyor.

Bu kapsamda İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile birlikte bu yıl 90 yaşında hayatını kaybeden Türkiye’nin en önemli sosyolog ve siyaset bilimcilerinden Şerif Mardin için hazırlanan özel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

“Şerif Mardin Özel Programı” , 18 Kasım Cumartesi günü 16.00’da TYB İstanbul Şubesi’nin Sultanahmet Kızlarağası Mehmed Ağa Medresesi’nde gerçekleşecek.

Etkinlik, protokol konuşmalarının ardından Şerif Mardin’in hayatından kesitlerin yer aldığı belgesel gösterimi ile başlayacak.

Etkinlik kapsamında yapılacak olan panelin oturum yöneticiliğini TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı üstlenecek.

Panele; Prof. Dr. Bedri Gencer ve Erkan Çav konuşmacı olarak katılacak. Panelistler; Türk modernleşmesi, Türkiye'de din, toplum ve siyasetinin yanı sıra ideoloji ve Jön Türklerin siyasi fikirleri ekseninde yaptığı öncü ve çığır açıcı bilimsel çalışmalarıyla akademik olarak eşsiz bir miras bırakan Mardin’in ilmî yaşamı, hayatı, görüşleri, anıları ve şahsiyeti hakkında katılımcıları bilgilendirecek.

Fotoğraf sergisinin de yer alacağı bu özel etkinlik, halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.