RAMAZAN SOFRALARININ SULTANI HURMANIN FAYDALARI...

RAMAZAN SOFRALARININ SULTANI HURMANIN FAYDALARI...

Ramazan ayında en çok tüketilen besinlerden biri olan hurma sofralarınıza lezzet vermekle kalmıyor, kalbinizi de koruyor.

Sıcak iklimlerin güzide meyvesi hurma ramazan gelmesiyle tekrar sofralardaki yerini almaya başladı. Tadı güzel olan ve hemen herkesi mest eden bu meyve lezzetinin yanı sıra içerdiği besin değerleriyle sağlığa da etkisini gösterdi. Uzmanlar, hurmanın kanseri tedavi edici özelliğinin bulunduğunu söyledi. Bunun yanında vücudu temizlediği, kalp sağlığına koruduğunu, hafızayı güçlendirdiğini tansiyona ve diyabet gibi birçok hastalığa karşı mücadele ve tedavi ettiğini belirtti.

İşte Ramazanla özdeşlenen hurmanın sağlığa olan faydaları...

Kalbi korur

- Antioksidan görevi görüyor.

- Damar ve kalp tıkanıklarını engelliyor.

- Bunun yanı sıra yaşlanmadan kaynaklanan hastalıklardan koruyor. 

Kanserden korur

Hurma kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Çok yüksek lif içeriyor. Bu lifler düzenli olarak hurma tüketen kişilerde kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltmanın yanında kalp hastalıklarından da koruyor. Ayrıca kolon, rahim ve göğüz kanserlerinden de koruyor. 

Hafızayı güçlendirir

Hurma beyni ve hafızayı ciddi şekilde destekliyor. A vitamininin bir türü olan ve tüketildiğine Retinal'e dönüşen karoten içeriyor. Bunun dışında beyin hücrelerinde meydana gelen hasarların giderilmesinde ve yaşlılığa bağlı diğer hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.