RTÜK'TEN 'VEZİR PARMAĞI' CEZASI!

RTÜK'TEN 'VEZİR PARMAĞI' CEZASI!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Mahsun Kırmızıgül’ün filmi Vezir Parmağı'nı yayınladığı için Star TV'ye 400 bin TL ceza kesti.

Cezanın nedeni ise filmdeki vezir ve kadı eleştirileriydi. RTÜK filmin yayınlanmasını "Toplumun milli manevi değerleri ve genel ahlak ilkesine" aykırı olarak değerlendirdi.

Star TV, 1 Temmuz’da Mahsun Kırmızıgül’ün yazıp yönettiği Vezir Parmağı filmini yayınlamıştı. Ancak, filmin yayınlanması Star TV için pahalıya patladı.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre Osmanlı döneminde savaşa götürülen hamalları konu edinen film RTÜK’e şikayet edildi. Şikayeti değerlendiren RTÜK’ün uzman raporunda filmle ilgili “Vizyona girdiği tarihte, sinema seyircileri tarafından İslam, namaz, kadın, erkek ve Osmanlı döneminde var olan değerlerin mizah sınırlarını zorlayan bir yaklaşımla ele alındığı eleştirilerine maruz kalmıştır. Döneme ait devlet kadrolarını temsil eden kişilere yönelik eleştirilerde, mizah sınırlarını zorlayan bir yaklaşımın sergilendiği dikkat çekmiştir” ifadesi kullanıldı.

OY ÇOKLUĞU İLE CEZA VERİLDİ

CHP'li üst kurul üyeleri Star TV’ye yönelik verilmesi planlanan cezada karşı oy kullandı. Ancak oy çokluğu ile “Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programları içeremeyeceği” kararı alındı. Böylece Star TV’ye 400 bin TL ceza kesildi.

Kaynak:sözcü.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.