Rüzgar Sylvain Duyan... "KÜÇÜK PİCASSO" YA ULUSOY AİLESİNDEN TAM DESTEK!.

Rüzgar Sylvain Duyan... "KÜÇÜK PİCASSO" YA ULUSOY AİLESİNDEN TAM DESTEK!.

Sanatın ve sanatçının dostu olarak bilinen Yılmaz Ulusoy, Happy Nest’te açılan ‘Küçük Picasso’nun sergisinde yağlı boya tablo ve portrelere hayran kaldı.

Yılmaz Ulusoy, 7 yaşındaki Rüzgar Sylvain Duyan’ın açık artırmaya sunulan eserlerinden birini satın aldı.

Türkiye’nin saygın iş adamlarından Yılmaz Ulusoy’un kızı Pelin Ulusoy Tepret’in sahibi olduğu Happy Nest, Kasım ayı boyunca “Küçük Ressamlar” adına, gurur verici bir sergiye imza atıyor.

5-30 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan sergide herkesin “Küçük Picasso” olarak tanımladığı 7 yaşındaki Rüzgar Sylvain Duyan’ın yağlı boya tablo ve portreleri sanat severlerin beğenisine sunuluyor. Ünlü ressamların en tanınmış eserlerini bir de “Rüzgar’ın Gözünden” görmek istiyorsanız, Happy Nest sizi bekliyor.

Rüzgar’ın tabloları serginin açılış günü 5 Kasım’da açık artırmayla satışa sunuldu. 150 lira değer biçilen bir tabloyu sanatın ve sanatçının dostu olarak bilinen Yılmaz Ulusoy 400 lira ödeyerek satın aldı.

Bu açık artırmadan elde edilen gelir, Türkiye Korunma’ya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na (KORUNCUK) bağışlandı.

Happy Nest bundan böyle Rüzgar gibi harika çocukların eserlerine ev sahipliği yapacak. Küçük sanatçılar eserlerini böylece sanat sever büyüklerine gösterme imkanı bulacaklar.

RÜZGAR SYLVAIN DUYAN KİMDİR?

Şimdi sizlere biraz Rüzgar’dan söz edelim. 1 Mayıs 2009 doğumlu Rüzgar, kalemi ve fırçayı ilk kez 2 yaşında eline almış olsa da ilk gerçek resmini 3 yaşındayken çizdi. 4 yaşında ressam Cengiz Özer’in atölyesinde başladığı yağlı boya çalışmalarına 6 ay kadar devam etti.

Sonra ailesi minik oğulları Rüzgar’a kendi evlerinde bir atölye kurdu. Rüzgar, ilk kişisel sergisini 2014 yılının Nisan ayında biricik köpeği Milou’yu kaybedince açtı.

Sergi “Hayvan sevgisi”ni işliyordu. Rüzgar, resim dışında seramik, heykel yapıyor. Piyano ve bateri çalıyor. Aikido ve wing chun sporlarına ilgi duyuyor. Yüzüyor, satranç oynuyor.



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.