Sabiha Alakuş... OSMANLIDAN CUMHURİYETE DOĞRU UZANAN GÖRKEMLİ DEFİLE!..

Sabiha Alakuş... OSMANLIDAN CUMHURİYETE DOĞRU UZANAN GÖRKEMLİ DEFİLE!..

Ünlü moda ve tasarımcı Sabiha Alakuş'un hem hikayelerini hem de kendi dönemlerinde büyük ün almış Osmanlı kadın sultanlarının giydikleri köstümlerinin defilesi Bursa Moda Haftası kapsamında moda severlerle buluştu.

Geceye ayrıca bölgenin sanat ve  cemiyet hayatına yön vermiş katılımcıların katılmasıyla Osmanlı'dan Cumhuriyet'e  dünyaca ünlü kostümlerin tanıtımı yapıldı.

Ayrıca uluslararası arenada bir çok ödül alan bu harika kostümlerin tasarımcısı, ünlü modacı Sabiha Alakuşu tasarımını yaptığı kostümler için mitolojik kuş olan Anka kuşunun temasından yola çıkılarak hazırladığını her defasında belirtiyor. 

Defile sırasında çeşitli dönemlerde günümüze yansıyan ve o dönemin en ünlü Osmanlı kadın sultanlarınının giydikleri kıyafetler yaşanmış hikayeleri ile ünlü modacı ve osmanlı tasarımcısı Sabiha Alakuşu trafından anlatıldı.

Defilede ayrıca dünyanın bir çok ülkesinde ödüller alan ve ülkemizi haklı bir gururla her yerde Osmanlı padişah ve sultanlarının köstümlerini hikayeleri ile gün yüzüne çıkaran ünlü modacı ve tasarımcı Sabiha Alakuşu'nun  Yavuz Sultan Selim kostümünü model manken Marin Angelov ve Taçlı Sultan köstümünü ise manken Radostina Dimitrova tanıttı.

Alakuşu ''Bu köstümlerin hazırlanışı o kadar yoğun emek ve özveri istiyor ki bazen bir köstüm üzerinde araştırma yapılarak aylarca uğraştığımız oluyor''. dedi.

Bunun yanında dünyanın bir çok ülkesinde Osmanlı tasarımlarını gönderdiklerini belirten  Sabiha Alakuşu: 'Benim tasarladıklarım bu kostümler Osmanlı'nın yaşayan yüzü olarak dünyanın bilmesini istiyorum ve yıllardır araştırarak, gözleyerek bunu yapıyorum ve yapmaya devam edecem' dedi.

Bursa Wedding  Garden Bademli'de gerçekleşen defilede, Osmanlı kıyafetleri ile izleyenleri büyüleyen mankenler gecenin sonunda Cumhuriyet konseptli kıyafetini giyen manken Radostina Dimitrova geceye katılanlar tarafından tam not aldı...    

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.