Şahdeniz... DÜNYA PROMİYERİ CEMAL REŞİT REY'DE!..

Şahdeniz... DÜNYA PROMİYERİ CEMAL REŞİT REY'DE!..

(İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), müziğin farklı tarzlarından oluşan konser programlarıyla sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Türkiye, Azerbaycan ve Yunanistan’ın müzik kültürlerini aynı sahnede buluşturacak olan “Şahdeniz” isimli projenin dünya prömiyeri, 18 Nisan Çarşamba akşamı saat 20.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek. Proje kapsamında, dünyaca ünlü kadın vokaller Fargana Qasımova, Sofia Papazoglou ve Mehtap Demir aynı sahneyi paylaşacak.

Türk, Azeri ve Yunan müziklerini aynı sahnede buluşturan Şahdeniz; kültürlerarası geçişte, Anadolu’nun kadim mirasını vurgulayan bir sahne projesi.

Şahdeniz’de, genç yaşına rağmen Azerbaycan’ın emektar sanatçısı unvanını alan Fargana Qasımova, Yunanistan’ın ünlü folk şarkıcısı Sofia Papazoglou ve halk müziği yorumcusu Mehtap Demir solist olarak yer alacak.

Solistlere, Selçuk Murat Kızılateş’in yönetiminde, on dört kişiden oluşan Şahdeniz orkestrası eşlik edecek.  

Bu özel proje kapsamında ayrıca; Azerbaycan’ın tar virtüözü Zaki Valiyev, Yunanistan’ın buzuki sanatçısı Nikos Tatasapoulos ve Türkiye’nin dünyaca ünlü kanun sanatçısı Göksel Baktagir de dinleyicilerle buluşacak. 

Sanatçılar, kendi kültürlerinin yanı sıra ortak müzikal kültürü sergileyen özel bir repertuvarla sahne alacak. Konserde, dinleyiciler farklı dillerin ortak ahengine şahitlik edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.