Samet Ozan... TÜRK VE YUNAN MÜZİĞİNİ SENTEZLEDİ!

Samet Ozan... TÜRK VE YUNAN MÜZİĞİNİ SENTEZLEDİ!

Müzik sektöründe genç, yetenekli bir solist Samet Ozan ‘’Sen Makamında’’ adlı ilk single çalışmasıyla dinleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Müziğe amatör olarak lise yıllarında söz yazarlığıyla başlayan Samet Ozan, bu tutkusunu üniversite yıllarında geliştirerek şan hocası Serap Sonkur'dan Batı Şan ve TSM eğitimleri aldı.

Hocasının da teşvik ve destekleriyle henüz 23 yaşında bir single çıkarma kararı alan şarkıcı, gerçekleştireceği bu projenin biraz farklı olmasını istiyordu.

Yunan müziğine karşı olan tutkusu bu albümün Türkçe ve Yunanca'dan oluşmasını sağladı.

Single’da yer alan "Sen Makamında" söz ve müzik Serap Sonkur'a, Yunanca versiyonu olan "Tha Katalaveis"in sözleri de şarkıcının kendisine aittir. 

Müzik dışında eğitimi ve kariyerine de önem veren genç şarkıcı Samet Ozan, Rus edebiyatına olan ilgisi sayesinde İstanbul Üniversitesi- Rus Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirmiş ve tutkusu olan Gazetecilik bölümünden de çift anadal yaparak iki diplomayla mezun olmuştur.

Şimdi ise İstanbul Üniversitesi- Genel Gazetecilik bölümünde yüksek lisans eğitimine ve hem diline hem kültürüne aşık olduğu Yunanistan'ı daha iyi araştırmak için aynı üniversitede Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı bölümünde öğrenim hayatını sürdürmektedir.

Aynı zamanda kurumsal bir şirkette çalışan Samet Ozan, dünyanın çok farklı yerlerini gezmiş ve bu gezdiği yerlerdeki insanları, hayat tarzlarını, şarkıları, doğal güzellikleri gözlemleyerek yaptığı her işe bu tecrübelerini katmıştır.

Ossi Müzik etiketiyle yayınlanan single’ın yapımcılığını Hakan Eren, müzik direktörlüğünü Serap Sonkur, tüm versiyonların aranjörlüğünü Anıl Alp’in yaptığı ve Kaya Müzik Stüdyosu’nda tamamlanan kayıtlarında mix-masteringleri Emre Kıral üstlendi.

Samet Ozan’ın fotoğrafları Hakan Öcal tarafından çekilirken kartonet grafik tasarımı Rüzgar Kalkan tarafından hazırlandı. 

Şarkının ezgilerini dinlerken gözlerinizi kapatın ve kendinizi bırakın, sizi huzurla hayat telaşından uzaklaştıracak…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.