'Sarmaşık'...TOLGA KARAÇELİK'İN FİLMİNE BİR ÖDÜLDE İTALYA'DAN!..

'Sarmaşık'...TOLGA KARAÇELİK'İN FİLMİNE BİR ÖDÜLDE İTALYA'DAN!..

Tolga Karaçelik’in, dünya festivallerini dolaşıp ödüller toplamaya devam eden filmi “Sarmaşık”a bir ödül de 17. Cinema Europa Festivali’nden geldi! “Sarmaşık”, İtalya’nın Lecce kentinde düzenlenen festivalde Cinemaeuropa ödülüne layık görüldü.

Nadir Sarıbacak, Kadir Çermik, Hakan Karsak, Özgür Emre Yıldırım, Osman Alkaş ve Seyithan Özdemir’in rol aldığı bol ödüllü “Sarmaşık”; yurtdışından bir ödülle daha döndü. Tolga Karaçelik’in yazıp yönettiği film, İtalya’nın önemli festivallerinden 17. Cinema del Europa Film Festivali’nde Cinemaeuropa ödülünü kazandı.

Jüri üyeleri Valerio Caruso ve Jérémy Zelnik ödül konuşmasında, “Sarmaşık”ı “Aksiyon öğelerini son derece başarılı bir şekilde barındırırken derin konusunun hakkını veren bir psikolojik gerilim. Oyunculuklar ve karakterlerin deliliğe yolculuğunu çok iyi işleyen ses tasarımı ve müzik kullanımı gibi birçok güçlü yanı olan bir film” olarak değerlendirdi. 

Dünya prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yapan “Sarmaşık”; daha sonra Karlovy Vary, Sydney, Toronto, Selanik, Sao Paolo, Brisbane Asia Pacific gibi önemli uluslararası film festivallerinde sinemaseverlerle buluştu. Britanya’nın en büyük film festivallerinden biri olan East End Film Festivali’nden “En İyi Film” ödülü kazanan film; Türkiye prömiyerini yaptığı 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nden “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Erkek Oyuncu” (Nadir Sarıbacak) ödülleriyle, 6. Malatya Uluslararası Film Festivali’nden “En İyi Erkek Oyuncu” (Özgür Emre Yıldırım) ödülüyle döndü. “Sarmaşık”; favorisi olduğu 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ise “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Senaryo” ve “En İyi Erkek Oyuncu” (Nadir Sarıbacak) ödüllerine layık görüldü. Film aynı zamanda, önceki yıl festival kapsamında ilk kez düzenlenen Antalya Film Forum’un Work in Progress Platformu’nda “Colorist Post Prodüksiyon” ödülünü kazanmıştı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.