Sarmaşık... TORONTO ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ’NDE!

Sarmaşık... TORONTO ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ’NDE!

İngiltere’nin East End Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü alan “Sarmaşık”; bu kez, 10-20 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek Toronto Uluslararası Film Festivali’nde (TIFF) Dünya Sineması kategorisinde gösterilecek.

Tolga Karaçelik’in son filmi “Sarmaşık”, uluslararası film festivalleriyle dünyayı geziyor! Dünya prömiyeri Sundance Film Festivali’nde yapılan ve İngiltere’nin East End Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü alan “Sarmaşık”; bu kez, 10-20 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek Toronto Uluslararası Film Festivali’nde (TIFF) Dünya Sineması kategorisinde gösterilecek!

Dünya prömiyerini Sundance Film Festivali'nde yapan “Sarmaşık”; daha sonra Karlovy Vary Film Festivali ve Sydney Film Festivali gibi önemli festivallerde yarıştı. Film, Temmuz ayında düzenlenen, Britanya’nın en büyük film festivallerinden biri olan East End Film Festivali’nden “En İyi Film” ödülüyle döndü. Türkiye galasını İstanbul Film Festivali'nde yapılması planlanan “Sarmaşık”; sansür protestoları sebebiyle festivalden çekildiği içinse, İstanbullu sinemaseverlerle buluşamadı.

Ödüller ve övgüler toplayarak yolculuğuna devam eden “Sarmaşık”; 10-20 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek Toronto Uluslararası Film Festivali’nin (TIFF) Dünya Sineması kategorisinde sinemaseverlerle buluşacak. Çarpıcı hikayelerin, evrensel bakış açılarıyla ele alındığı filmlerin gösterileceği kategoride “Sarmaşık”; dünyaca ünlü birçok yönetmenin filmiyle birlikte yer alıyor.

“Sarmaşık”; bir armatörün iflas edip ortadan kaybolmasının ardından, deniz hukuku gereği gemide kalmak zorunda olan ve hiçbir yere gidemeyen beş gemici ile bir kaptanın arasındaki hiyerarşik mücadeleyi anlatıyor. Görüntü yönetmenliğini Gökhan Tiryaki’nin, montajını Evren Luş’un yaptığı, müzikleri Ahmet Kenan Bilgiç imzası taşıyan filmde; Nadir Sarıbacak, Kadir Çermik, Hakan Karsak, Özgür Emre Yıldırım,  Osman Alkaş, Seyithan Özdemir de performanslarıyla göz dolduruyor.

Tolga Karaçelik ile Bilge Elif Özköse tarafından, Insignia Yapım, Kala Film ve CinCromatix Kg ortak yapımcılığında hayata geçirilen “Sarmaşık”, dünyanın önemli festivallerinde yolculuğuna devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.