Seçil Heper... TÜRK MÜZİĞİNİN UNUTULMAZ SESİ CEMAL REŞİT REY'DE...

Seçil Heper... TÜRK MÜZİĞİNİN UNUTULMAZ SESİ CEMAL REŞİT REY'DE...

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun “İstanbul’da Pazar Konserleri” kapsamında şubat ayı ikinci konuğu, Türk Sanat Müziği’nin eşsiz seslerinden biri olan Seçil Heper olacak.

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun “İstanbul’da Pazar Konserleri” kapsamında şubat ayı ikinci konuğu, Türk Sanat Müziği’nin eşsiz seslerinden biri olan Seçil Heper olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), Türk müziğinin usta seslerini “İstanbul’da Pazar Konserleri” kapsamında sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Türk müziği hayranları için eski bir gelenek olan gündüz konserlerine tekrar hayat veren İBB CRR Konser Salonu, bu kez Türk Sanat Müziği sanatçısı Seçil Heper’i sahnesinde konuk edecek.

Bir dönemin ünlü sanatçılarından Seçil Heper, 26 Şubat Pazar günü İstanbul’da "Pazar Konserleri" kapsamında İstanbullu müzikseverlerle CRR’de buluşacak.

İlk kez 1972’de sahneye çıkan Türk müziğinin eşsiz sesi Seçil Heper, muhteşem bir repertuvarla 14.00’te sahnede olacak. Seçil Heper bu özel programında; “Kapat Gözlerini”, “Bir İhtimal Daha Var”, “Huysuz ve Tatlı Kadın”,  “Söyleme Bilmesinler”, “Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar”, “Bir Garip Yolcuyum”, “Senede Bir Gün”, “Sevmekten Kim Usanır” başta olmak üzere Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz eserlerini hayranları için seslendirecek.

Kendine has üslubu, abartısız, zarif ve bir o kadar da etkili yorumuyla gönüllerde taht kuran sanatçı, CRR’de İstanbullulara keyifli bir pazar günü yaşatacak.

Türk müziğinin unutulmaz seslerinden Seçil Heper

Türk Sanat Müziği’nin göz kamaştıran yıldızlarından Seçil Heper, 1946'da Konya'da doğdu.İlk ve orta öğrenimi Konya'da tamamladı. 1966'da açılan sınavı kazanarak Ankara Radyosu’na girdi.TRT için yapılan bir televizyon çekiminde Fahrettin Aslan'ın dikkatini çekerek Maksim Gazinosu sahnelerine lanse edildi.

Güzelliği ve zarif hareketleriyle dikkat çeken ve kısa sürede milyonların sevgisini kazanan sanatçının “Seçil Heper”, “Huzurlu Günler”, “Dost Bildiklerim”, “Seneler” ve “Assolistler (karma)” adlı 45’lik ve albümlerinin yanısıra 2006’da Hakan Eren tarafından yayınlanan "En İyileriyle" adlı albümü bulunmaktadır. Ayrıca Seçil Heper, "Hanende Melek" (1976) filminde rol aldı.

İstanbul’da Pazar Konserleri’nin 5 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek bir sonraki programında, Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçılarından Burhan Çaçan yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.